Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Muharrem Naci Orhan Dede Hakka Yürüdü

Anadolu?nun köklü ocağı İmam Zeynel Abidin Ocağı?nın günümüzdeki en önemli temsilcisi kabul edilen, Malatya Mineyik (Kuyudere) Köyü?den Muharrem Naci Orhan Dede Hakk?a yürümüştür. 

25 Kasım 2010
Muharrem Naci Orhan Dede Hakka Yürüdü

Muharrem Naci Orhan Dede'nin naaşı, 25 Kasım Perşembe günü Karaacahmet Sultan Dergahı’nda yapılan merasim ve kılınacak cenaze namazı sonrası yine Karacaahmet Sultan Mezarlığı'na defnedildi.

Cenaze merasimine CAFERİDER Alimler Yüksek İstişare Kurul üyesi Hamit Turan ile Zeynebiye Sosyal ve Kültürel İşler Sorumlusu Kasım Alcan da katıldı. Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz şehir dışı programı nedeniyle törene yetişemedi.

Muharrem Naci Orhan Dede

İkrari mahlasıyla yazmış olduğu şiirlerini bir divanda toplayan, uzun hayat tecrübesinin birikimlerini yayına hazırladığı bir kitapta derleyen Muharrem Naci Orhan Dede Zeynebiye'yi yakından tanıyan bir inanç önderiydi.

Uzun yıllardan beri Aleviliğin ve dedelik kurumunun temel değerlerinin yaşatılması ve anlatılması konusunda öncü roller üstlenen; bu alanda Cem Dergisi başta olmak üzere yazdığı yazılar ve Cem Radyo’da yaptığı söyleşilerle de halkı aydınlatan Muharrem Naci Orhan Dede, Türk Kültürü konusunda da çalışmalar yapmış, bu anlamda uzun yıllar önce bir de dernek kurmuştur.

Aynı zamanda 40 yıl avukatlık yapan Muharrem Naci Orhan Dede, Alevi-Caferi toplumu yanında Bektaşi babaları tarafından da saygıyla anılan önemli bir inanç önderiydi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.