Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Bağcılar'da Gadir Hum Coşkusu (Foto)

Dinin kemale erdiği gün olan Gadir Hum Bayramı İstanbul Bağcılar İmam Ali Camii'nde yurtiçinden ve yurtdışından önemli konukların katıldığı programla kutlandı.  

22 Kasım 2010
Bağcılar'da Gadir Hum Coşkusu (Foto)

Kuran-ı Kerim'in Maide Suresi 3. ayetinde Yüce Allah'ın buyurmuş olduğu, "Bugün size dininizi kamil kıldım, din olarak İslam'ı beğendim" kelamıyla Kuran tarafından da önemi vurgulanan Gadir Hum Bayramı Bağcılar İmam Ali Camii'nde yoğun katılımla, coşkulu bir şekilde kutlandı.

21 Kasım Pazar günü öğle namazının ardından gerçekleşen kutlama törenine Ayetullah Sadık Şirazi'nin temsilcisi H. Ş. Celal Meaş, İstanbul'daki Ehlibeyt camilerinin imamları, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda Ali aşığı katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ilk konuşmayı Şah-ı Velayet İmam Ali (as) adıyla müzeyyen Bağcılar İmam Ali Camii'nin İmamı Ş. Hasan Karabulut yaptı. Evsahibi Ehlibeyt alimi, konuklarına hoşgeldiniz dedikten sonra İmam Ali'nin faziletini anlatan bir konuşma yaptı.

Karabulut'un ardından Parseller Hz. Resul-i Ekrem Camii İmamı Ş. Ammar İlter okuduğu şiirle salondaki coşkuyu artırdı.

Şiirin ardından Zeynebiye Camii İmamı Ş. Hamit Turan katılımcılara seslendi. Turan Gadir Hum'un anlamına değindiği konuşmasında şehir dışı davetleri nedeniyle programa katılamayan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz’ün mesajını Ehlibeyt dostlarına iletti:

“ Bismillahirrahmanirrahim

Tevhîd ve nübüvvet inancını, gönlümüzde Emirülmüminin Ali velayetine sarılarak kemale erdiren, böylece bize iman nimetini eksiksiz ve tam olarak ihsan eden Allah’a hamd olsun.

Ümmetini büyük bir tutkuyla seven, ümmetinin her türlü sıkıntısını kendisine dert eden, ümmetinin her ferdine öz atasından daha şefkatli ve merhametli olan Muhammed Mustafa’ya ve canlarını, mallarını ve evlatlarını İslam, Kur’an ve insanlık uğruna cömertçe feda eden Ehlibeyt’e salât ve selam olsun.

İmam Ali adıyla müzeyyen camimizin, karakteri düzgün, takvalı imamı, ona kanat olan dernek yönetim kurulu ve şu anda o mukaddes mekanda toplanıp Ali velayetine bağlılıklarını aleme ilan eden alimlerimiz, aydınlarımız ve Ehlibeyt aşığı güzide topluluk, Ali velayetine gönülden bağlı güzel insanlar! Hepinize selam olsun. Bayramınız kutlu, gönlünüz mutlu, kalbiniz umutlu, geleceğiniz aydınlık ve her iki cihanda yüzünüz ak, gönlünüz pak olsun.

Dinin kemale, ilahi nimetin tamama erdiği ve Ali velayetiyle taçlanıp olgunlaşan İslam dininden Allah’ın razı olduğunu ilan ettiği gün olması hasebiyle en büyük bayram olan bu günde aranızda olmayı, o münevver yüzlerinize bakmayı, o pırıl pırıl, sevgi dolu bakışlarınız altında size hitap etmek, size aşkınızı mevlânızı, İmamınızı, Ali’nizi anlatmak benim en büyük özlemlerimdendir.

Elinde kılıncı, mazluma karşı ölüm makinesi değil, adalet terazisine dönüşen, bileğinde kaleleri sarsıp sallayan güç, zorbalık ve diktatörlüğe değil, rahmet-i Rahmân’a dönüşen, Esedullah, Seyfullah, Yedullah, Aynullah Ali’nin.

En yüksekten uçan kuşların bile tepesine ulaşamayacağı, eteklerinden hayat bahşeden, berrak çağlayanları fışkıran en yüksek dağ misali, fazilette kimsenin aşamayacağı yücelikte, her cümlesinden ilim, hikmet ve irfan pınarları fışkıran Veliyullah, Hüccetullah, Halifetullah Ali’nin anıldığı mecliste, siz müminlerin arasında sizlerden biri olmak, en büyük bahtiyarlıktır.

Ama bu sefer ben Iğdır, Antakya ve Tunceli’deki programlar sebebiyle sizlerle olmaktan mahrum kaldım. Bu sefer sizlerden onlara ve onlardan sizlere selam ve sevgi köprüsü olmak bana düştü. Bu vesileyle beni mazur görüp özrümü kabul buyurmanız dileğiyle konuşmacılara başarı temennisi ve programın amacına ulaşması arzusuyla hepinizi en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. İmam-ı Zaman’ın zuhuruyla gözleriniz aydın, dualarınızın üzerimde olmasını diliyorum.”

Programa İran'dan katılan Ayetullah Sadık Şirazi'nin temsilcisi H. Ş. Celal Meaş da camiyi dolduran Ehlibeyt dostlarına hitap etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.