Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Aşura Tiyatrosu'nun Stüdyo Çalışmaları Tamamlandı (Foto)

Evrensel Aşura Matem Merasimi'nde sergilenen ve katılımcıların büyük bir ilgiyle izlediği tiyatronun ses çalışmaları tamamlandı. 

15 Kasım 2010
Aşura Tiyatrosu'nun Stüdyo Çalışmaları Tamamlandı (Foto)

Aşura Tiyatrosu'nun stüdyo çalışmalarında ülkemizin tanınmış oyuncuları ve sinema sanatçılarının Kerbela'daki kahramanları seslendirdi. CAFERİDER yöneticisi Ahmet Turan ile Aşura Tiyatrosu Genel Yayın Yönetmeni Kasım Alcan'ın izlediği çalışmalara Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz de katılarak çalışmaları yakından izledi. Zaman zaman duygusal anların yaşandığı çalışmalarda, gözyaşları Kerbela acısı için aktı.

İmam Hüseyin'in Aşura'sının mesajını dünyaya daha etkili duyurmak için Halkalı'daki Aşura Matem Merasimi'nde sergilenen tiyatro, katılımcılara Kerbela olayını çeşitli boyutlarıyla anlatıyor. Senaryosu aylar süren çalışmanın ardından oluşturulan bu tiyatro Huseyn'in pak Aşura'sını, Yezid'in zalimliğini, Nebevi aileye zulmeden Emevi hanedanını ve Kerbela'yı hazırlayan olayları açık, net ve etkili bir dille sahneye taşıyor.

Genel sanat yönetmenliğini Kasım Alcan'ın yönetmenliğini Azerbaycanlı tiyatro yönetmeni Hilal Mahmutoğlu'nun gerçekleştirdiği ve 2005 yılında üç dalda Guinnes Rekorlar Kitabı'na aday olan Aşura tiyatrosu uydu aracılığıyla ülkemizin dört bir yanında, Bakü'den Kerkük'e, Moskova'dan Paris'e kadar Türkçe konuşan tüm insanların ilgisini cezbediyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.