Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Fransa Yolladı, Suudi Vuracak

Fransa'nın Yemen'deki Şii grupları vurması için Suudi Arabistan'a uydu görüntüleri temin ettiği ileri sürüldü. 

12 Kasım 2010
Fransa Yolladı, Suudi Vuracak

Washington Post gazetesinde, adının açıklanmasını istemeyen bir Suudi Arap yetkiliye dayandırılan haberde, ABD'nin bu tür görüntüleri vermeyi reddettiği hatırlatıldı ve görüntülerin Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Kasım 2009'daki bir Riyad ziyareti sırasında verildiği iddia edildi.

Suudi Arabistan, Yemen sınırında Riyad'a savaş açan Zaidi Şii gruplarla baş etmeye çalışıyor ve son dönemde Yemen topraklarına hava akınlarına başladı.

Ancak sivilleri öldürme kaygısıyla hava akınlarında hedefin pek tutturulamadığı o yüzden de Suudi Arap yetkililerin ABD'den uydu görüntüsü istemeye yöneldiği bildiriliyor. Ancak ABD'nin dolaylı olarak bir sınır çatışmasına dahil olarak savaş kurallarını ihlal etmekten endişe ederek müttefikinin bu talebini geri çevirdiği belirtiliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.