Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kutlu Günde Düğünler Arttı (Foto)

İslam'ın örnek aile modeli teşkil eden İmam Ali ile Hz. Fatıma'nın evlilik yıldönümlerinin bu yıl pazar gününe denk gelmesi, bu günde evlilikleri artırdı. 

09 Kasım 2010
Kutlu Günde Düğünler Arttı (Foto)

Ehlibeyt dostları 7 Kasım Pazar günü, düğün bolluğu yaşadılar.  İmam Ali ile Hz. Fatıma'nın evlilik yıldönümlerinde evlenmek isteyen gençler, düğünerini bu kutlu güne denk getirerek, ailelerinin hedefini, örnek alacakları şahsiyetleri ilk günden belirlemiş oldular. Sadece Zeynebiye Mahallesi'nde 6 düğün merasimi vardı.

Bu nikahların ilki Zeynebiye Derneği'nde sabah saatlerinde gerçekleşti. Geçtiğimiz haftalarda İslam dinini seçen ve Zeynep ismini alan Türkmenistan vatandaşı Anjelika (Zeynep) Bekçanova ile Afganistanlı Hazara Türkleri'nden Hadi Ghanbari'nin nikah töreni, günü ilk nikahı oldu. Zeynebiye Camii İmamı Ş. Hamit Turan, CAFERİDER Genel Sekreteri Kasım Nas, Zehra Ana Derneği Başkan Yardımcısı Fatma Taşdemir'le birlikte Afgan ve Zeynebiyeli konukların katıldığı törende dualar ve selavatlar eşliğinde çiftin nikahları okundu.

Böylesine güzel bir günde nikah heyecanı ve mutluluğunu yaşayan Zeynep-Hadi çifti, ilgilerinden ötürü Zeynebiye'ye ve kurumlara teşekkürlerini bildirdiler. Töreninin ardından tebrikleri kabul eden çifte, misafirler hediyelerini sundular.

Resmi işlemler için de Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiseriliği'ne başvuruda bulunan Zeynep ile Hadi, Zeynebiye'deki törenin ardından Kadıköy'e geçerek BM yudrunda tebrikleri kabul ettiler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.