Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İmam Muhammed Taki (as) Zeynebiye'de Anıldı (Foto)

İmam Cevad (Muhammed Taki) (as) şehadet yıldönümünde Zeynebiye Camii'nde Ehlibeyt dostlarınca anıldı. 

08 Kasım 2010
İmam Muhammed Taki (as) Zeynebiye'de Anıldı (Foto)

6 Kasım Cumartesi günü Halkalı Zeynebiye Camii'nde, akşam namazının ardından gerçekleşen yas merasimi, Zeynebiye Camii İmamı Ş. Hamit Turan'ın konuşmasıyla başladı. İmam Cevad (as)'ın hayatına kısaca değinen Turan, aziz İmam'ın "Bir müminde üç haslet gereklidir: Rabbinden nasihat almalı, kendi içinden nasihat almalı, ona nasihat edenin sözlerini dinlemeli." hadisini konu edindi.

Konuşmasında İmam'ın zalim Me'mun'un kızıyla evlenmesine de değinen Turan, daha sonra İmam'ın şehadetini anlatmaya başladı ve mersiye okudu. Okunan mersiyeye gözyaşlarıyla eşlik eden Zeynebiyeliler, Ehlibeyt'in acısına ortak oldular.

Mersiyenin ardından okunan sinezenle sinelerini döven Ehlibeyt dostları programın sonunda okunan dularla hacetlerini 14 Masum vasıtasıyla Allah'tan istediler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.