Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Anjelika'ydı, Zeynep Oldu (Foto)

Türkmenistanlı Anjelika Bekçanova, Zeynebiye Camii İmamı Ş. Hamit Turan ile görüşmeleri sonucunda İslam dinini seçti, Müslüman oldu, Zeynep adını aldı. 

03 Kasım 2010
Anjelika'ydı, Zeynep Oldu (Foto)

Anjelika Bekçanova... Türkmenistan vatandaşı. Annesi TÜrkmen, babası Rus olan Anjelika, Türkmenistan'da Hıristiyan öğretiyle büyütüldü. Daha sonraları İstanbul'a gelen Anjelika'nın kafasında din ile igili sorular oluşmaya başlar. Bu soruları İstanbul'da tanıştığı Afganistanlı Hazara Türkleri'nden Hadi Ghanbari'yle paylaşır. Hadi'nin ilk aklına gelen yer Zeynebiye olur. Geçtiğimiz yıl Aşura matem törenine katılan Hadi, Zeynebiye'de misafir edilmiş ve Zeynebiye Camii İmamı Ş. Hamit Turan ile tanışmıştır.

Turan'a ulaşan Hadi, durumu kendisine izah eder ve Anjelika'yı alarak Zeynebiye'ye gelir. Turan ile birkaç kez sohbet eden Anjelika, kafasındaki soruları  sorar. Aradığı cevapları bularak İslamiyet'i seçmeye karar verir. Namaz kılmaya başlayan ve örtünen Anjelika, Müslüman olduktan sonra Kerbela mesajını günümüze taşıyan Hz. Zeyneb'in ismini aldı. Turan, Zeynep'e İslam'ı seçtiğine dair bir belge ile birlikte Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Türkmenistanlı Zeynep ile Afganistanlı Hadi, Zeynebiye Camii İmamı Ş. Hamit Turan'a gösterdiği ilgiden ötürü teşekkür ederek Zeynebiye'den ayrıldılar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.