Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İsrail'e Gitmeyin

Güney Afrikalı insan hakları savunucusu, emekli Başpiskopos Desmond Tutu, Cape Town Operasından İsrail'deki ayrımcılık son bulana kadar bu ülkeye gitmemesini istedi. 

27 Ekim 2010
İsrail'e Gitmeyin

1984 Nobel Barış Ödülü sahibi Tutu, yaptığı açıklamada, topluluğun bu ülkeye gelecek ay yapmayı planladığı ziyareti, Güney Afrika'daki ırk ayrımcılığıyla karşılaştırdı.

"Ayrımcılık karşıtı evrensel bir mesaj" taşıyan Porgy ve Bess operasının burada sahnelenmesinin "vicdansızlık" olacağını söyleyen Tutu, Tel Aviv Opera Evi'nin uluslararası sanatçıları toplayarak, "İsrail'in (uygar bir demokrasi) olduğu yönündeki temelsiz iddialarını ileri götürdüğünü" savundu.

İsrail'e sert eleştiriler yönelten Tutu, geçen ay da, ülkesinde İsrail'e yönelik bir akademik boykot yapılması çağrılarına destek vermişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.