Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Aşura Çalışmaları Başladı (Foto)

Dünyadaki Aşura Matem törenlerinde birçok açıdan en nitelikli tören olarak gösterilen Halkalı'daki matem töreni için hazırlıklar aylar öncesinden başlamakta ve son bir aylık dönemde çalışmalara hız verilmekte. 

21 Ekim 2010
Aşura Çalışmaları Başladı (Foto)

Bu yıl 16 Aralık Perşembe günü gerçekleştirilecek olan Evrensel Aşura Matem Merasimi töreni için hazırlıklara başlandı. 20 Ekim Çarşamba akşamı CAFERİDER Toplantı Salonu'nda biraraya gelen CAFERİDER yöneticileri ile Aşura Tertip Komiteleri yetkilileri ilk toplantılarında geçen yılki törenin değerlendirme toplantısında not edilen eksiklikler üzerine konuştular.

Toplantıya Zeynebiye Camii İmamları Ş. Hamit Turan ile Ş. Yusuf Tazegün'ün yanı sıra CAFERİDER Başkan Yardımcısı Niyazi Şeren, Zeynebiye Camii Derneği Başkanı Hasan Salman, iki kurumun yönetim kurulu üyeleri ile tertip komitesi sorumluları katıldı.

Toplantı Ş. Hamit Turan'ın konuşmasıyla başladı. Konuşmasında "Hem organize, hem içerik bakımından bir öncekinden daha nitelikli bir matem merasimi ortaya koyarak Huseyn aşıklarının sayısını artırmayı Allah bize nasip etsin" diyen Turan "Musibeti hakkıyla idrak edip acının derinliğini insani vicdanlara hissettirmeliyiz" sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Turan'ın ardından CAFERİDER Genel Sekreteri ve Evrensel Aşura Matem Merasimi Genel Koordinatörü Kasım Nas gündem hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Daha sonra tertip komitesi sorumluları belirlendi. Halkalı'da düzenlenen ve ülkemizin her kesiminden yüz binlerce insanımızın biraraya geldiği tören için 15 komite çeşitli alanlarda görev yapıyor. Bu komiteler tamamen gönüllü insanların fedakarlıklarıyla faaliyet gösteriyor. Aşura'da görev yapan komiteler şunlar:

1. Tören Tertip Komitesi
2. Finans Komitesi
3. Protokol Komitesi
4. Program ve Tiyatro Komitesi
5. Sağlık, İlk Yardım Komitesi
6. Sahne Dekor, Kostüm Komitesi
7. Reklam Komitesi
8. Alan Düzenleme Komitesi
9. Kasım Otağı, Elem, Beşik, Komitesi
10.Güvenlik Komitesi
11.Halkla İlişkiler Komitesi
12.Ulaştırma Komitesi
13.Misafir Ağırlama Komitesi
14.Teknik Komite
15.Basın Komitesi

Hazırlıklar hakkında Zeynebiye.com'a bilgi veren CAFERİDER Genel Sekreteri ve Evrensel Aşura Matem Merasimi Genel Koordinatörü Kasım Nas şunları söyledi:

"Halkalı'daki Aşura Matem Merasimi, sadece Halkalı'nın değil, İstanbul'un değil, Türkiye'nin Aşurası'dır. Her geçen yıl, Huseynî mesajın dünyaya daha iyi aktarılması için çaba göstermekteyiz. Bu yılki törene yönelik ilk toplantımızı yaparak çalışmaları başlattık. Sağlık ve Basın komitesi ve senaryo, davetiye gibi alanlarda daha önceden zaten çalışmalara başlanmıştı." dedi.

Törenin evsahibinin tüm Ehlibeyt dostları olduğunu vurgulayan Nas, İstanbul'daki tüm Ehlibeyt dostlarını, özellikle gençleri komite çalışmalarında, alanlara uygun şekilde yer almaya davet etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.