Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İzmir Iğdırlılar Derneği, Özgündüz'ü Ziyaret Etti (Foto)

İzmir'de bulunan Iğdırlılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin yöneticileri, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ü ziyaret etti. 

16 Ekim 2010
İzmir Iğdırlılar Derneği, Özgündüz'ü Ziyaret Etti (Foto)

15 Ekim Cuma günü Zeynebiye Derneği'nde gerçekleşen ziyarette önce Zeynebiye Camii İmamı Ş. Hamit Turan ile bir süre sohbet eden İzmir Iğdırlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Gürsel Özdemir, yönetim kurulu üyeleri Coşkun Çiftlik ile Muharrem Yurdakul, daha sonra Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ile görüştü.

Görüşmede derneklerinin faaliyetleri hakkında Özgündüz'e bilgi veren Gürsel Özdemir, İzmir'deki hemşehrilerimizin durumu ve geleceğine yönelik konuları müzakere etmek üzere bu ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade etti. 14 Kasım'da Iğdır'ın kurtuluşunu İzmir'de İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde kutlayacaklarını bildiren Özdemir derneklerinin İzmir'de sosyal ve yardım çalışmalarının yanısıra geniş katılımlı Nevruz şöleni, piknik, kaynaşma yemeği, bayramlaşma töreni gibi birçok kültürel programa da imza attığını vurguladı.

Zeynebiye ziyaretlerinde Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi'nin inşaatını da gezen dernek yetkilileri projenin büyüklüğü karşısında memnuniyetlerini dile getirerek, Zeynebiye Camii İmamı Ş. Hamit Turan'dan bilgi aldı.

İzmir Iğdırlılar Kültür ve Dayanışma Derneği, geçtiğimiz şubat ayındaki kongrede başkan olarak Gürsel Özdemir'i seçmişti. Özdemir, İzmir'de yaşayan 30.000 civarındaki, Iğdır'dan göç etmiş, Azeri Türkü'nü, siyasi partilerin arpalığı haline getirmeyeceğini, yönetimlerinin, bütün partilere eşit mesafede olduğunu ve halkımıza hangi parti daha çok imkan tanırsa o partiyi destekleyeceklerini açıklamıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.