Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Basra'dan Zeynebiye'ye Ziyaret (Foto)

Irak'ın Basra şehrindeki Ehlibeyt alimlerinden Şeyh Alaa Al Basri ile Şeyh Ali Al Maliki, Zeynebiye'yi ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulundular. 

13 Ekim 2010
Basra'dan Zeynebiye'ye Ziyaret (Foto)

12 Ekim Salı günü Zeynebiye'ye gelen konuklar Zeynebiye Camii İmamı Ş. Hamit Turan tarafından ağırlandı. Zeynebiye Dernek binasında gerçekleşen görüşmede Iraklı misafirler Aşura Meydanı'nın panoramik görüntülerini ve Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi'nin animasyon filmini izlediler.

Halkalı'daki Evrensel Aşura Matem Merasimi'nin görüntülerini gözyaşlarıyla izleyen konuklar, İstanbul gibi dünyanın en önemli şehirlerinden birinde İmam Hüseyn (as) için böylesine nitelikli ve geniş katılımlı bir matem programından dolayı Allah'a hamd ederek, bu güzellikleri ortaya koyanlara dua ettiler.

Dernek binasından Zeynebiye Camii'ne geçen konuklar, öğle namazlarını burada kılarak Zeynebiyeli hacı adaylarının uğurlama merasimine iştirak ettiler. Namazın ardından Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi'nin inşaatını da ziyaret eden Basralı Ehlibeyt alimleri, Zeynebiye Camii İmamı Ş. Hamit Turan'dan ve Zeynebiye Camii Derneği İnşaat Sorumlu yönetim kurulu üyesi H. Eflatun Ergül'den bu büyük projenin detayları hakkında bilgi aldılar.

ZCKM ziyaretinin ardından Zeynebiye Camii Derneği'ne dönen Iraklı alimler, Zeynebiye Dernek Başkanı H. Hasan Salman ve Zeynebiye Sosyal ve Kültürel İşler Sorumlusu Kasım Alcan ile Irak'ın ve Basra'nın sosyal durumu üzerine sohbet ettiler.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.