Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Özgündüz: Alevi, Herkesten Çok Namusuna Düşkündür

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Cuma hutbesinde Alevilere yönelik hakarete sert tepki gösterdi.  

09 Ekim 2010
Özgündüz: Alevi, Herkesten Çok Namusuna Düşkündür

8 Ekim Cuma günkü hutbesinde binlerce kişiye seslenen Özgündüz, bir televizyon kanalında Alevilere yönelik hakarete sert tepki gösterdi. Alevilerin namuslarına herkesten daha çok düşkün olduklarının altını çizen Özgündüz şunları söyledi:

"Kendini bu ülkenin sanatçısı, sözüm ona aydını olarak görenler Alevilerin hassasiyetlerine dokunuyor. Yüzlerce yıldır bir bühtandır dolaşıyor. Bu bühtan öyle bir yaygınlaşmış ki, bunu uyduranlar da buna  inanmış. Onlar mum söndürüyor, ana bacı tanımıyor gibi kimin uydurduğu da belli olmayan iftiraları ne yazık ki yer yer bilinçli dediğimiz siyasiler bile dile getiriyorlar.

Son zamanlarda laubaliler şarlatanlar, etnik ve mezhebi konuları kaşıyanlar ülkeyi kan gölüne ateş çemberine dönüştürme çabası içindeler. Ama biz bu oyuna gelmeyeceğiz.

Bizler bunu ferdileştireceğiz, umumileştirmeyeceğiz. Birliğimize ve dirliğimize zarar vurmaktan her zaman kaçınan taraf olacağız. Bunu yaparken de önüne gelenin bizlerin inancıyla hassasiyetleriyle uğraşmasına da asla sessiz kalmayacağız. Elbette sesiz kalmayacağız en güzel şekilde cevabını vereceğiz bundan kimsenin kuşkusu olmasın.

Şunu herkes bilsin ki kalbinde Ali sevgisi, Hüseyin sevgisi olan bu yolun izcileri asla namussuz olmazlar. Ali dostu namusuna lakayt olabilir mi? Kimse bu toplumu çirkin iftiralarıyla karalama cüretinde bulunmasın."

Dünyada ne kadar çirkin hadise varsa Siyonizm’den bilin

Hutbesinde Kuran yakma konusuna da değinen Özgündüz, "Bunlar Siyonizm’in oyunlarıdır, bu oyunun farkında olalım. Aklı olan açıkça görüyor. Mescid-i Aksa’nın imamının tespiti de bu yöndedir. Dünyada tek bir Kur’an nüshası yok ki, elimizden gitse, biz de onların durumuna düşeriz endişesi taşıyalım. Buna imkân yok ki yüz binlerce Kur’an hafızı var dünyada. Her Müslüman’ın evinde bir tane Kur’an var. Milyarlarca basılıp dağıtılan Kur’an var. En çok dağıtılan kitaptır Kur’an. Nedir bu düşmanlık? Çünkü Kur’an, onlara meydan okuyor, Kur’an onların belini kırıyor.  Mantığın bittiği yerde de düşmanlık başlıyor, mantıkla Kur’anla baş edemeyince milyarlarca dolar bütçeyle çeşitli eylemlere başvuruyorlar. Bu işi Hıristiyanlar yapmış dediler ama kiliselerin açıklamalarından öğrendim Hıristiyanların içinde de satılmışlar var. Bu olay kiliseye mal olsun, böylece Hıristiyan Müslüman savaşı çıksın istiyorlar. Olay budur. Bunu da tezgâha sürenler yine Siyonizm’dir.
Şu unutmayın ki dünyada ne kadar çirkin hadise varsa Siyonizm’den bilin. Bu tarz çirkin eylemlerde tepkimizi koyacağız ki Siyonizm İslam dünyasının oyunun farkında olduğunu anlasın diye konuşan Özgündüz sözlerini şöyle bitirdi, Irak’ın işgaliyle beraber binlerce İsrailli orada cirit atmakta. Özellikle Irak’ın belli bölgelerinde ama ne yazık ki kimse bir şey demiyor" diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.