Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kerkük'te Türkmenler ve Araplar Nüfus Sayımına Karşı

Irak?ın Kerkük kentindeki Türkmenlerin ve Arapların kentin demografik yapısının Kürt gruplar tarafından değiştirilmesinden dolayı mevcut şartlar altında nüfus sayımı yapılmasına karşı olduğu açıklandı.  

23 Eylul 2010
Kerkük'te Türkmenler ve Araplar Nüfus Sayımına Karşı

Irak Türkmen Cephesi üyelerinden Ali Hadi, Kerküklü Türkmenlerin ve Arapların nüfus sayımına karşı olduklarını belirterek “Kerkük’teki birçok Türkmen ve Arap ailesinin kentten çıkarılmasından ve buralara birçok Kürt ailenin yerleştirilmesinden dolayı nüfus sayımı yapılmasına karşı çıkıyoruz” dedi.

Kerkük Vilayet Konseyindeki Türkmen Listesi grubunun üyesi Turhan El Müftü, de yaptığı açıklamada, Irak'ta yapılacak nüfus sayımına "bazı belli etnik nedenlerden" değil, Irak halkının çıkarları açısından karşı olduklarını söylemişti.

Iraklı Türkmenlerin ve Arapların kentin demografik yapısının değiştirilmiş olmasından dolayı hükümetten nüfus sayımını ertelemesini isterken Irak Planlama Bakanı Ali Baban, nüfus sayımının ertelenmesi yönündeki talepleri reddederek sayımın kararlaştırılan tarihte yapılacağını söyledi.

Irak’ta Saddam rejiminin devrilmesinden sonra ilk genel nüfus sayımının 24 Ekim’de yapılması kararlaştırılmıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.