Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hizbullah'tan PKK'ya Sert Müdahale

Beyrut'ta, Hizbullah'a bağlı güçler terör örgütü PKK'nın eylemine müdahale edince çatışma çıktı: 2 PKK'lı öldü, 8'i yaralandı.  

16 Eylul 2010
Hizbullah'tan PKK'ya Sert Müdahale

Lübnan direnişi ile terör örgütü PKK mensupları arasında çakın çatışmada 2 kişinin öldüğü, 8 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Beyrut'un Chouifete bölgesinde toplanan 50 kişilik PKK'lı grup, İran'ın PKK/PJAK'a yönelik operasyonlarını ve örgüt mensuplarına yönelik idamlarını protesto ederek, İran yönetimi aleyhine protesto gösterisi yaptılar.

PKK'lı teröristlerin eylem yaptıkları haberini alan Hizbullah mensuplarının kısa sürede bölgeye gelerek, PKK'lı grubun protesto eylemini engellemek istemeleri üzerine iki grup arasında çatışma çıktı. Silah ve kesici aletlerin kullanıldığı çatışma güvenlik güçlerinin müdahalesine rağmen, sokak aralarına taşarak gece geç saatlere kadar sürdü.

Olaylarda PKK terör örgütüne mensup 2 kişinin öldüğü, 8 örgüt mensubunun da yaralandığı kaydedildi.

Beyrut'ta geçtiğimiz aylarda El Nabaa semtinde PKK'lı teröristlerin haraç toplaması üzerine Hizbullah güçleri yine müdahalede bulunmuş, çıkan çatışmada 1 PKK mensubu ölürken, 6 PKK'lı da yaralanmıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.