Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Pakistan'da 10 Milyon Evsiz...

Pakistan'daki sel felaketi nedeniyle en az 10 milyon kişinin evsiz kaldığı bildiriliyor. BM sözcüsü, BM'nin karşı karşıya kaldığı en büyük insani krizlerden biri olduğuna dikkati çekti.  

08 Eylul 2010
Pakistan'da 10 Milyon Evsiz...

BM İnsani Yardım Koordinasyon Merkezinin (OCHA) İslamabad'daki sözcüsü Maurizio Giuliano, Sind eyaletindeki son yağışlardan sonra yeni tahminlere göre ülke genelinde en az 10 milyon kişinin evsiz olduğunu belirtti.

Giuliano, bu sayıya, geçici bir çatı bulan ya da okullara yerleştirilenlerin dahil olmadığını, yaklaşık yarım milyon kişinin okullarda barındığını söyledi.

Sözcü bunun, yardım edilecek kişilerin ve bölgelerin sayısı göz önüne alındığında, BM'nin de karşı karşıya kaldığı en büyük insani krizlerden biri olduğuna dikkati çekti.

Pakistan'da temmuz ayının sonunda başlayan seller nedeniyle şimdiye kadar 1700'den fazla kişinin öldüğü bildiriliyor.

BM daha önce evsiz kalanların sayısını 4,8 olarak açıklamıştı.

Hatırlatalım ki, geçtiğimiz cuma günü, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz Cuma hutbesinde geçtiğimiz haftalarda yaşadığı büyük sel felaketi ile boğuşan Pakistanlı kardeşlerimiz için Ehlibeyt dostlarının yardımda bulunmalarını istemişti.

 Özgündüz’ün çağrısı üzerine Zehra Ana Derneği harekete geçerek, Pakistan için yardım kampanyası başlattı. Dernek yetkilileri, Zeynebiye.com’a yaptıkları açıklamada, battaniye,bebek bezi, bebek maması, sargı bezi, ateş düşürücüler, temizlik maddeleri ve giyecek başta olmak üzere herkesi yardıma davet ederek nakit yardımda bulunmak isteyenlerin de katkılarını beklediklerini ifade ettiler.

Bağışlarınız için Zehra Ana Derneği hesap numaraları:

Halkbank Halkalı Şubesi:

TL: 16000026        USD: 53000075      EURO: 58000012

Ayrıntılı bilgi için irtibat numaraları: 0212 548 98 45 – 0539 815 94 79

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.