Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İsrail Lübnan'a Saldırdı

Lübnan?ın güneyindeki Adeyse köyüne saldıran İsrail ordusunun fosfor bombaları kullandığı bildirildi.  

04 Ağustos 2010
İsrail Lübnan'a Saldırdı

Lübnan’dan yayın yapan el-Menar televizyonu, Lübnan İsrail sınır bölgelerinden çekilen görüntülerin İsrail’in dün (3 Ağustos Salı) Udeyse köyüne yaptığı saldırıda fosfor bombaları kullandığını gösterdiğini belirtti.

İsrail ordusunun bugünkü saldırısında İsrail ordusu tarafından açılan topçu ateşinde Kefer Kila ve Adeyse arasındaki bir caminin hedef alındığı bildirildi.

İsrail ordusu, çatışmaların sınırdaki istihkam birliklerine açılan ateşe karşılık verdikleri için çıktığını iddia ederken Lübnan tarafı, İsrail ordusuna ait tankların sınırı geçerek Lübnan ordusuna ait bir askeri üssün yakınlarındaki Adeyse köyüne saldırıda bulunduğunu belirtiyor.

Yaşanan çatışmada öldürülen subayın binbaşı rütbesinde olduğu bildirilirken El-Menar televizyonu, İsrail saldırısında üç Lübnan askerinin de öldüğünü belirterek, Lübnan ordusunun bölgedeki olağanüstü durumun sürdüğünü ve BM Barışı Koruma Gücü UNIFIL’in bölgedeki durumun olağan hale gelmesi için çalıştığını açıkladığını ifade etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.