Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Azerbaycan Konsolosu Soykırım Müzesi'nde

Azerbaycan?ın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, Iğdır'da Ermeniler tarafından katledilen Şehit Türkler Anıt ve Müzesi'ni ziyaret etti.  

29 Temmuz 2010
Azerbaycan Konsolosu Soykırım Müzesi'nde

Azerbaycan Kars Konsolosluğu Iğdır temsilcisi Rafik Rüstemoğlu, Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Göksel Gülbey ile  birlikte anıt ve müzeyi ziyaret ederek gezen Azerbaycan’ın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, şehitler kaidesine karanfil bıraktı.

Süleymanov, burada yaptığı açıklamada, “Ermenilerin 1915-1918 yılları ile 1992 yılında Türk milletine saldırdığını, katliam yaptığını vurgulayarak bütün dünya, Ermenilerin ne kadar saldırgan, katliam yapan bir millet olduğunu görmeli. Müzedeki resimlerden de yaptıkları katliamları görmek mümkün. Hocalı'da da katliam yaptılar; fakat kendileri dünyada suçsuz olduklarını yayıyorlar, katliamları Türkler yaptı diye yalan konuşuyorlar. Bu anıt da gösteriyor ki asıl katliamı Ermeniler yapmışlardır.” dedi.

Kars Başkonsolosu, müze defterine de şunları yazdı: ”Soykırım Anıtı, basit hatıralar adına kurulmuş bir cisim değildir. Ermeni mezalimi sonucunda Azerbaycan ve Türk halklarının benzer şekilde yaşamış oldukları travma dolu ortak hafızalarının tecessümüdür. Tarihin derin süzgecinden geçen bu hafıza, bugün en iyi şekilde kardeş Azerbaycan ve Türkiye halklarının yüksek düzeydeki ilişkilerine yansımaktadır. Felsefi-siyasi çerçevesi Azerbaycan halkının milli lideri Haydar Aliyev'in söylediği gibi "Bir millet, iki devlet" ilkesinde sabitlenen Azerbaycan-Türkiye ilişkileri bugün bölgede barışı ve adaleti yerleştirme adına sergilenen en güzel örneklerdendir.” dedi.

Süleymanov, sınır kapılarının açılmasıyla ilgili bir soruya ise şu cevabı verdi: ”Türk Hükümetinin bu konuda verdiği bir söz vardır. Biz inanıyoruz ki bu söz yerine gelecektir. Ermeniler işgal ettiği topraklardan çekilmedikçe kapılar sınırlar açılmayacaktır. Başbakan Sayın Tayyip Erdoğan da bu konuda söz vermiştir. Biz kapıların açılacağına inanmıyoruz.“

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.