Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye'de Maneviyat Dolu Berat Gecesi (Foto)

İslam aleminde en önemli gecelerden olan Berat Gecesi'nde Zeynebiye Camii'nde dua ve Kur'an ziyafeti vardı.  

28 Temmuz 2010
Zeynebiye'de Maneviyat Dolu Berat Gecesi (Foto)

26 Temmuz Pazartesi günü, akşam namazının ardından gerçekleşen programda Zeynebiye Camii'nden semaya dualar ve ayetler yükseldi.

Zeynebiye Camii İmamı Ş. Yusuf Tazegün'ün gecenin önemiyle ilgili yaptığı konuşma ilgiyle dinlendi. Gecenin faziletlerini ve özel amellerini anlatan Tazegün, Berat Gecesi'nin Kadir Gecesi'nden sonra en hayırlı gece olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Şaban ayının on beşinci gecesi, son derece faziletli ve değerli bir gecedir. İmam Sadık'tan (as) rivayet edildiğine göre, bu gecenin fazileti hakkında İmam Bakır'a (as) sorulduğunda, İmam (as) şöyle buyurmuştur: Bu gece Kadir Gecesi'nden sonra en faziletli gecedir. Bu gecede Allah kullarına kendi fazlından lütfeder ve kendi minnetiyle onları bağışlar. O halde bu gecede Allah'a yakınlaşmaya çalışın. Zira Allah, kendi mukaddes zatına and içmiştir ki, bu gecede günah olan şeyleri isteyen hariç kendisine yalvaran hiçbir kimseyi eli boş geri çevirmez."

Konuşmanın ardından Ehlibeyt alimlerinden Ş. Kemal Otay, Yasin Suresi'ni okudu. Zeynebiyelilerin de eşlik ettiği surenin ardıdan Ş. Yusuf Tazegün, o gecenin faziletli dualarından Al-i Yasin Duası'nı okudu.

Zeynebiyeliler dua ve huzur dolu bir akşamı yaşamanın tadıyla mescitten ayrıldılar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.