Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

CGK'dan Müşiş Kutlama (Foto)

Türkiyeli Caferi gençleri bir araya getirmeyi amaçlayan Caferi Gençlik Kolları'nın (CGK) düzenlediği Gençlik Günü'ne büyük ilgi vardı. 

27 Temmuz 2010
CGK'dan Müşiş Kutlama (Foto)

25 Temmuz Pazar günü Halkalı Kültür Merkezi'nde gerçekleşen törende CAFERİDER yöneticileri, Ehlibeyt alimleri ve çok sayıda genç salonu doldurdu.

Bayanların da büyük ilgi gösterdiği kutlama programını Şahintepe İmam Rıza Camii gençlerinden Ebuzer Göktaş sundu. Bölgeler arası Kuran-ı Kerim yarışması 2009 birincisi Önder Şair'in okuduğu Kur'an-ı Kerim'le başlayan törende ilk konuşmayı CAFERİDER Başkanı Av. Sinan Kılıç yaptı. Kılıç, konuşmasında gençliğin önemine değinerek, böyle bir günde çeşitli bölgelerden Ehlibeyt dostlarını bir arada görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Caferi Gençlik Kolları proje hakkında bilgi sahibi olduğunu ve beğendiğini söyleyen Kılıç, birlik ve beraberlik için çalışan gençleri desteklediklerini ifade etti.

Kılıç'ın ardından Grup Hadi ezgileriyle programa renk katarken, tarih öğretmeni Servet Ali Taşdemir, bir tarihçi gözüyle Hz. Ali Ekber'in hayatını katılımcılara sundu.

Grup Aktif'in skeçleriyle katılımcıları kahkahaya boğduğu programda Caferi Gençlik Kolları projesi Dr. Muhammet Taşdemir tarafından sunuldu. Katılımcılar, kendilerine dağıtılan form ve anketlerle projeyi değerlendirme imkanı buldular.

Sunumun ardından Sanayi İmam Zeynel Abidin Camii gençlerinden Ali Ekber Aras, Hz. Ali Ekber'i anlatan bir şiir okudu.

Katılımcıların CGK'ya ve programa tam not verdiği törenin ardından Ehlibeyt dostları yarınlara daha bir umutla bakarak kültür merkezinden ayrıldılar. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.