Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İmam Mehdi (af) Iğdır'da Coşkuyla Anıldı (Foto)

Iğdır Günışığı Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen, Hz. Resulullah (saa)?ın torunu ve İmamet silsilesinin son halkası olan Hz. Mehdi (af)?nin dünyaya gelişinin mübarek yıl dönümü Iğdır?da Belediye Meydanı'nda kutlandı.  

26 Temmuz 2010
İmam Mehdi (af) Iğdır'da Coşkuyla Anıldı (Foto)

24 Temmuz Cumartesi günü gerçekleşen programda, ziyaretçilerin büyük memnuniyet ve beğeni ile gün boyu kalabalık bir şekilde iştirak ettiği Ehl-i Beyt çadırında İmam-ı Zaman (af)’in büyük ilahi misyonu ve O’nun hayatını anlatmaya yönelik çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Gündüz programını müteakiben akşam namazından sonra da, halkın yoğun yürüyüş yaptığı Vali Yolunda ise Hz. Mehdi (af) ile ilgili, ilahiler eşliğinde sinevizyon sunumu yapıldı ve gündüz Ehl-i Beyt Çadırı'nda olduğu gibi akşam da binlerce karanfil çiçeğinin yetişkinlere, üzerinde Ya Mehdi yazılı renkli balonların ise çocuklara dağıtılması Halk içerisinde memnuniyet ve teşekkürle karşılandı.
 
Gün Işığı Derneği Başkanı Serdar Arat, basına yaptığı açıklamada; Allah’ın yeryüzünde son hücceti olan 12. İmamımız Hz. Mehdi (af)’nin dünyaya gelişinin mübarek yıldönümü İmam Mehdi (af)’nin aşıklarına kutlu olsun diyerek İmam Mehdi (af) dünyaya İlahi adaleti getirecektir, adalet duygusunun gelme ümidi inananlar da hayata yapıcı olarak bakma ve ümitsizliğe kapılmamayı sağlamaktadır. Eğer bu inanç ve iman duygusu olmasa idi insanlar yaşamdan bir lezzet alamadıkları gibi ve toplumda her zaman kaos ortamı hakim olurdu. Sadece İslam dininde değil bütün semavi İnanışlarda bir kurtarıcıyı bekleme inancı vardır. Bizler bu yıl ikincisini düzenlediğimiz kutlama programında 3000 adet karanfil 2000 adet üzerinde Ya Mehdi yazılı balonu halkımıza dağıttık. Akşam da Iğdır Vali yolunda gün ile alakalı sinevizyon sunumu ile Hz. Mehdi (af)’yi halkımızla beraber anmaya gayret gösterdik. Allah bu kutlu yolda dünyanın neresinde olursa olsun çekilen zahmet ve emekleri yüce dergahında kabul buyursun ve İmam (af)’ın zuhurunu acil eylesin.
 
Belediye Meydanı'nda kurulan çadırda, Iğdır Mava Camii İmamı, Şeyh Arslan Başaran günün anlam ve önemini belirten güzel bir konuşma yaptı. Halkın geniş ölçüde katılımının gözlendiği kutlama programı Ehl-i Beyt Meddahı Sübhan Al’ın birbirinden güzel, org eşliğinde canlı olarak okuduğu ilahilerle sona erdi.
 
Program gün boyu ve gece yarısına kadar aralıksız olarak devam etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.