Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Yemen'in Kuzeyi Yeniden Karıştı

Yemen'in kuzeyinde Husiler'le hükümet yanlısı kabileler ve ordu arasında yeniden çıkan çatışmalarda 70 kişi hayatını kaybetti.  

24 Temmuz 2010
Yemen'in Kuzeyi Yeniden Karıştı

el Cezire muhabiri, çatışma sırasında ölü ve yaralıların olduğunu açıkladı. Bağımsız kaynaklar, saldırıda ölenlerin sayısını 40 olarak açıklarken el Arabiya televizyonu, Husiler ile Yemen ordusu arasında çıkan çatışmada ölü sayısının 70'e yükseldiği öğrenildi.

Husi Hareketi'nin resmi sözcüsü Muhammed Abdusselam ise çatışmaların Husiler ile kabileler arasında değil ordu ile Husiler arasında yaşandığını kaydetti. Husiler, Bin Aziz kabilesini kuşatma altına aldığı ve çatışmanın bu kabileyle arasında yaşandığı haberlerini yalanladı.

Husi karşıtı yayınlarıyla bilinen el Arabiya televizyonu, çatışmaların Bin Aziz kabilesinin kuşatma altına alınması üzerinde şiddetlendiğini açıkladı.

Yemen'de Cumartesi'den bugüne kadar yaşanan çatışmalarda ölü ve yaralı sayısının artması üzerine Yemen Meclisi, olağanüstü toplantı kararı aldı. Toplantıya İç işleri Bakanı ve Savunma Bakanı da davet edildi.

Yemen Meclis Başkanı Yahya Rai, 6 maddelik anlaşma maddelerinin tatbikinde yaşanan sorunları, ihlalleri görüşmek üzere Savunma ve İçişleri Bakanı'nı toplantıya davet etti.

Yemen'deki çatışmalar, Katar Emiri Şeyh Hamid Bin Halife ile Yemen Devlet Başkanı Abdullah Salih arasında, Doha anlaşmasının uygulamaya geçirilmesinde ittifaka varılmasından sonra çıktı.

el Alem televizyonunun haberine göre Yemen muhalefeti, Suudi Arabistan'ın Yemen'de yeni bir savaşın çıkması için girişimde bulunacağı uyarısında bulunmuştu.

Diğer yandan Husi Hareketi'nin Avrupa temsilcisi Yahya el Husi, hükümet ile Husiler arasındaki soruna yapıcı çözüm üretemeyen Arap Birliği'ni eleştirdi.

el Kaide, Yemen Askerlerini Vurdu

Diğer yandan Yemen'in güneyinde de el Kaide yanlılarının düzenlediği tahmin edilen saldırıda 5 Yemen askeri öldürüldü. Şabva şehrindeki güvenlik kaynakları, saldırıyı gerçekleştirdikten sonra kaçmayı başaran saldırganların tutuklanması için geniş çaplı operasyon başlatıldığını bildirdi.

Bir hafta önce de yine el Kaide yanlılarının Abvan şehrinde düzenlediği saldırıda 3 askerin öldüğü açıklandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.