Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Terörizmin Babası ABD ve İngiltere?dir

İran İslam Cumhuriyeti Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamaney, İran?da ki son terör saldırılarının ana destekçilerinin ABD, İsrail ve İngiltere istihbarat servisleri olduğunu söyledi.  

22 Temmuz 2010
Terörizmin Babası ABD ve İngiltere?dir

Ayetullah Hamaney Çarşamba günü “Düşmanın, İran’ın güney doğu şehirlerinden Zahedan’da ki terörist saldırılarının temel hedeflerinden biri bölünme ve dini ihtilaf yaratmaktır” dedi.

15 Temmuz’da Sistan-Belucistan şehrinde Zahedan Büyük Cami’nin dışında ardı ardına patlayan iki bomba sonucu en az 27 kişi hayatını kaybetmiş, 100 kişi de yaralanmıştı.

Ayetullah Hamaney İslam Cumhuriyeti’nin, cahiliye güçlerinin hedeflerine ulaşmasına izin vermeyeceğini vurguladı ve bütün İran’lı yetkilileri “ciddi ve sağlam” bir şekilde ülkenin güvenliğinin ve hakimiyetinin düşmanlarına karşı durmaya çağırdı.

İslam Cumhuriyeti’nin lideri “Onların İslam Cumhuriyeti’ne olan düşmanlığı İran’ın İslam’a olan bağlılığından ve onun birlik, güç, ve İslami haysiyet için olan çağrısından kaynaklanmaktadır” dedi.

“Şimdi İslam Cumhuriyeti ABD, Siyonist rejim ve İngiltere’nin istihbarat servislerinin şeytani hedeflerinin odağı haline gelmiştir ve bu ülkeler yanlış bir şekilde inanmaktadır ki İran dini ihtilaflar ve Sünni-Şii çatışmasına sürüklenecektir” diye ekledi.

İran Dini Lideri “Vahşi ve kör terörizmin” ortaya çıkması ve yayılmasının babalığını, ABD ve İngiltere’nin şeytani politikaları yapmaktadır diye devam etti.

Ayatullah Hamaney bütün Müslümanları terörizme karşı savaşmaya ve cihada çağırdı.

Dini Lider ayrıca “Bütün İslam ve Arap ülkelerindeki elitleri, düşmanın hedefinin mezhebi terörizm yaratmak ve bunu yaymak olduğunu açıkça ortaya koymalıdır” diye vurguladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.