Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kum ve Necef İlişkileri Arttırılmalıdır

Şii dünyasının en etkili dini otoritelerinden Ayetullah Seyyid Ali Sistani, Necef ve Kum ilmiye havzaları arasındaki ilişkilerin arttırılması gerektiğini belirtti.  

26 Haziran 2010
Kum ve Necef İlişkileri Arttırılmalıdır

İRNA Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamanei’nin Erak kenti temsilcisi ve Cuma İmamı Ayetullah Duri Necefabadi’yi Necef’teki evinde kabul eden Ayetullah Sistani, Necef’teki ilmiye havzaları ile Kum'daki ilmiye havzaları arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

İslam ümmeti arasındaki birlik ve beraberliğin güçlendirilmesi gerektiğine işaret eden Ayetullah Sistani, Ayetullah Duri Necefabadi ile görüşmesi sırasında İran halkının birlik ve beraberliğini istediğini belirterek İran halkı arasındaki sorunların ortadan kalkmasını dilediğini ifade etti.

Ayetullah Sistani, İranlı İslam alimlerinin Necef ilmiye havzasına yaptıkları katkıdan takdirle söz ederek her gün tüm dünya Müslümanlarına ve İranlı Müslümanlara dua ettiğini söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.