Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Yüreğimiz Yandı

Hakkari ve Elazığ'da iki günde 12 şehit veren Türkiye, dün (20 Haziran) şehitlerini toprağa verdi. Cenaze törenlerine yüksek düzeyde katılımlar oldu.  

21 Haziran 2010
Yüreğimiz Yandı

Hakkari ve Elazığ'da şehit olan askerler son yolculuklarına uğurlandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner, Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Emin Alpman, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, CHP'yi temsilen Ankara Milletvekili Zekeriya Akıncı, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Garnizonu'nda görevli bazı generaller, subay ve astsubaylar ile vatandaşlar katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, Kocatepe Camisi'ne gelişinde şehit ailesine baş sağlığı dileklerini iletti. İkindi namazının ardından şehit onbaşı Köksal için cenaze namazı kılındı. Şehit onbaşının cenazesi, bir süre askerlerin omzunda taşındıktan sonra top arabasına konuldu. Bir süre top arabasında taşınan cenaze, daha sonra toprağa verilmek üzere Cebeci Askeri Şehitliği'ne götürüldü. Cenazenin top arabasına taşınması sırasında arkasından yürüyen ve güçlükle ayakta durabilen anne Emine'ye eşi destek oldu. Gözyaşlarına hakim olamayan anneye yakınları, ''dirençli olacağız'' şeklindeki sözlerle destek vermeye çalıştı.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı cenaze töreninde, cami avlusunda toplanan ve ellerinde Türk bayrakları taşıyan çok sayıda vatandaş, terörü lanetleyen sloganlar attı.

Bu arada, MHP Grup Başkanvekili Vural, tören alanına gelişi sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Vural, ortada olağanüstü bir durum olduğunu belirterek, ''Terör bir sorunsa, teröre uygun araçlarla mücadele edilmeli. Çocukların arkasına saklanıp, suç işleyen zihniyeti sorgulamanın vakti gelmiştir'' dedi.

Ankara'nın Kazan ilçesinde ise şehit Jandarma Çavuş Yusuf Pazar için tören vardı.

Tarihinde ilk şehidini veren Kazan'da cenaze törenine yoğun katılım oldu ve terör örgütü aleyhine sık sık sloganlar atıldı. Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan, törende hükümeti temsilen bulundu.

Tören sırasında şehit Yusuf Pazar'ın annesinin ayakta güçlükle durduğu gözlendi.

KOCAELİ
Kocaeli'nde de şehit cenazesi vardı. Elazığ'da terör örgütünün saldırısı sonucu şehit düşen Selçuk Gökdağ, memleketi Kocaeli'de son yolculuğuna uğurlandı. Törene yüksek düzeyde askeri yetkililerin katılımı dikkat çekti.

TARSUS
Teröristler tarafından araziye döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan uzman çavuş Ömer Kara'nın cenazesi, Mersin'in Tarsus ilçesinde toprağa verildi.

24 yaşındaki Ömer Kara'nın naaşı Tarsus'un Hacıhamzalı köyüne getirildi.

Geniş güvenlik önlemi alınan törene katılanlar, terörü lanetledi. Şehidin babası Mehmet Kara, ''Bu ülkede dik dolaşmak, özgürce dolaşmak istiyoruz. Devlet bunun gereğini yapmalı, kanı durdurmalıdır. Oğlum bu vatan için şehit oldu'' dedi.

Anne Elmas Kara da görevlilerin yardımıyla güçlükle ayakta durabildiği törende oğlunu son yolculuğuna uğurladı. Elmas Kara, şehit haberi duymak istemediklerini belirterek, ''Kuzumu benden ayırdılar. Kınalı kuzuma genç yaşta kıydılar. Onu katleden eller kırılsın'' diye konuştu.

Ömer Kara'nın cenazesi, köy mezarlığında toprağa verildi.

Törene katılanlar mezarlıktan çıkarken AK Parti Mersin Milletvekili Ali Er'e bir vatandaş ''Vatanı sattınız, yüz olsa buraya gelmezsiniz. Kara çadırın kara çocuğu, yüreğin rahatladı mı, ne yüzle buraya geldin, defol git'' diye bağırdı.

Jandarmanın müdahale ettiği olayın ardından Er, otomobille mezarlıktan ayrıldı.

KAHRAMANMARAŞ
Şehit Er Elhas Esendere, memleketi Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine bağlı Ericek beldesinde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Elhas Esendere'nin cenazesinin baba ocağına getirilişi sırasında şehit erin yakınları sinir krizleri geçirdi. Ambulansın içerisinde bulunan Türk bayrağına sarılı tabuta son kez sarılan aile fertleri ve yakınları gözyaşı döktü.

Şehit erin babası Çavuş Esendere, ''Ben oğlumu bu vatan için sapa sağlam gönderdim, oğlumu sapa sağlam istiyorum. Bitsin artık bu terör, bazılarının çocukları sahilde askerlik yapıyor. Bizim çocuklarımız neden buralarda askerlik yapıyor. Diğer oğlum Okyar da Hakkari Çukurca'da uzman çavuş. Neden ikisine de aynı bölgede görev yaptırıyorlar'' diye gözyaşı döktü.

Terhisine 50 gün kaldığı belirtilen şehit Elhas Esendere'nin çobanlık yaparak ailesinin geçimini sağladığı öğrenildi.

Cenazeye TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam, Vali Mehmet Niyazi Tanılır, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş, Kahramanmaraş Garnizon Komutanı Albay Sezai Akgün, Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Ertürk, şehit ailesinin yakınları, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.