Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Dünya Müslüman Kadınlar Günü Coşkuyla Kutlandı (Foto)

Hz. Fatıma'nın doğumunun 1439. yılı münasebetiyle Zehra Ana Derneği tarafından Bahçelievler'de düzenlenen Dünya Müslüman Kadınları Günü programına Ehlibeyt dostları büyük ilgi gösterdi. 

07 Haziran 2010
Dünya Müslüman Kadınlar Günü Coşkuyla Kutlandı (Foto)

5 Haziran Cumartesi günü Bahçelievler Hasan Doğan Spor Kompleksi'nde düzenlenen kutlama programına binlerce Hz. Fatıma dostu katıldı.

İstiklal Marşı'mızın ardından Ş. Mikail Gürel'in okuduğu Kur'an-ı Kerim'le başlayan programa başta Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz olmak üzere Alevi Federasyonları Başkanı Av. Doğan Bermek, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Uluslararası El Mustafa Üniversitesi Türkiye Temsilcisi Dr. Resul Abdullahi, İstanbul'daki Ehlibeyt alimleri, Zeynebiye Dernek Başkanı Hasan Salman, CAFERİDER yöneticileri, Yunus Emre Cem Evi Başkanı Gazi Arslan, camiamızın sivil toplum örgütleri temsilcileri ile binlerce Ehlibeyt dostu katıldı. Programa ilginin yüksek olması sebebiyle salon yer sıkıntısı yaşandı.

Törenin ilk konuşmasını Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Meftune Atam yaptı. Derneğin amacı ve faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgi veren Atam, programa katkılarından dolayı değerli liderimiz Özgündüz'e, Küçükçekmece ve Bahçelievler Belediyesi'ne teşekkür etti. Dernek başkanı, Zehra Ana Derneği'nin Hazreti Zehra'nın izinde çalışmalarına devam ettiğini belirterek geçtiğimiz günlerde İsrail'in ve PKK'nın saldırısıyla şehit düşenlere rahmet dileyerek ailelerine başsağlığında bulundu.

Atam'ın ardından Tepeüstü Mehdiye Camii İmamı Ş. Eşem Çağlayan kürsüye gelerek günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yaptı. Çağlayan'ın Hz. Fatıma'nın faziletlerini anlattığı konuşması katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi.

Değerli alimimiz Eşem Çağlayan'ın ardından Zehra Ana Derneği'nin faaliyetlerini özetleyen bir klip izletisi sunuldu.

Klibin ardından ünlü halk ozanı Maksut Feryadi, Hz. Fatıma meşiyelerini seslendirdi.

Törene katılan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ise, tüm hanımların kadınlar gününü kutlayarak, gelecek nesillerin yetiştirilmesinde, toplumun olumlu yönde değişmesinde kadınların önemli yer tuttuğunu ifade ederek insanlığın kurtuluşunun Ehlibeyt'i tanımaktan geçtiği söyledi. Yeniay, Hz. Fatma'nın doğum gününün son derece anlamlı bir gün olduğunu belirterek, ''Bugün özellikle de kadınlarımızın, analarımızın, belki de tüm insanlığın en anlamlı şekilde kutlandığı günlerden bir tanesi. Zira Peygamber efendimizin sevgili kızının, Hz. Ali'nin eşinin, Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin'in annelerinin doğum günü. O yüzden son derece anlamlı, son derece özel bir gün'' dedi.

Yeniay'ın ardından Zehra Ana Gençlik Komitesi'nin oluşturduğu Grup Zehra'nın Gülleri, ezgileriyle Ehlibeyt dostlarına duygulu anlar yaşattı.

Alevi Federasyonları Başkanı Av. Doğan Bermek de, CEM Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan'ın selamlarını katılımcılara ileterek başladığı konuşmasında Hz. Fatıma'nın İslam'daki yerinden bahsetti. Bermek, konuşmasında böylesine bir günde Ehlibeyt dostları arasında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Bermek'in ardından Yunus Emre Cem Evi'nden Ehlibeyt ozanı deyişlerle Ehlibeyt'i ve Hz. Fatıma'yı anlattı.

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ise, konuşmasında İslam'ın kadındaki yerinden bahsederek, İslam'ın kadına bakışını anlattı. Batılı anlayışın, kapitalist anlayışın kadını meta olarak gördüğü, bedenini istismar ettiğini vurgulayan Özgündüz, "Kadın hakları konusunda parlak sloganlar üreten Batının kadınlara zulüm ve mutsuzluk getirmiştir. İslam'ın kadın konusuna bakışı, sorumlu bir baba bakışıdır. Kadına İslam kadar değer veren yoktur." dedi.

Programın sonunda Zehra Ana Derneği'nin düzenlediği resim ve şiir yarışmasında birinci olanlara ödülleri sunuldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.