Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Iğdır ve Uşak'ta Hocalı Anıtı Dikilecek

Iğdır'ın Melekli beldesinde ve Uşak şehrinde Hocalı Soykırımı kurbanlarının anısına abide dikilecek. 

08 Mayıs 2010
Iğdır ve Uşak'ta Hocalı Anıtı Dikilecek

Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Ömer oktay Akarca, Uşak'ta Hocalı Soykırımı kurbanlarının anısının bir abideyle yaşatılmasıyla ilgili tekliflerini hukuk komisyonuna sunduklarını belirterek maksatlarının Azerbaycan'a destek vermek ve Ermenistan'a itiraz etmek olduğunu vurguladı.

Belediye meclisinde grubu bulunan üç partinin de buna destek vereceklerini ümit ettiğini söyleyen Akarca, abidenin şehrin merkezindeki Atatürk Parkı'na dikileceğini ifade etti.

Melekli Belde Belediye Başkanı Emine Çankaya, Türk dünyasının liderlerinden olan Haydar Aliyev adına Melekli beldesinde bir park yapacaklarını söyledi.

Melekli Belediye Başkanı Çankaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yapacağımız parkta Hocalı’yı anlatan tasvirler Bulunacak. Böylece parka gelen kişiler Ermenilerin Hocalı’da yaptıkları katliamı hatırlamış olacaklar. Ermeniler, her fırsatta Türk düşmanlığı yapıyor.Bu nedenle gençlerimizi ve halkımızı en iyi şekilde bilinçlendirmeliyiz. Ermenilerin Türk milletine yaptığı katliamları anlatmalıyız. On dekarlık araziyi park yapılması için hazırlayacağız.. Parkta Haydar Aliyev’in bir heykeli ile Hocalı katliamında Ermenilerin katlettiği Azerbaycan Türk’ünü sembolize eden bir anıt da olacak." dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.