Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Paşazade, Aliyev'e Mektup Yazacak

Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Şeyhülislam Allahşükür Paşazade, Fatimeyi Zehra Camii hakkında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e mektup yazacak. 

04 Mayıs 2010
Paşazade, Aliyev'e Mektup Yazacak

Azerbaycan haber sitelerinden Deyerler.org'un verdiği bilgiye göre, Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Şeyhülislam Allahşükür Paşazade, Bakü Fatimeyi Zehra Camii hakkındaki yıkım kararından duyduğu rahatsızlığı Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e yazacağı mektupta dile getirerek, caminin yıkılmamasını isteyecek.

Haberde, mektubun metninin oluşturulduğu ve yakın zamanda cumhurbaşkanının makamına gönderileceği belirtiliyor.

Paşazade geçtiğimiz yıl da bu konu gündeme geldiğinde Bakü Fatimeyi Zehra Camii Dernek yönetiminden yasal evrakları düzenlemelerini istemiş ve caminin yıkılmasına izin vermeyeceğini ifade etmişti.

Hatırlatalım ki, Fatimeyi Zehra Camii'nin inşaası için 1996-1998 yıllarında ruhsat çıkmıştı. Bu bölgede ilgili caminin yapılması için geçmiş cumhurbaşkanı Haydar Aliyev bizzat konuşma yapmıştı. Ancak 2002 yılında bilinmeyen gerekçelerle caminin inşaasına verilen izin Bakü idarecisi Hacıbala Abutalıbov tarafından iptal edilmişti. 25 Kasım 2009'da ise 2 sayılı Bakü İktisat Mahkemesi caminin yıkımına karar vermişti. Çıkan kararda cami arazisinin Surahanı devlet idaresine devredilmesi gözönünde tutulmuştu. Fatimeyi Zehra Camii Dernek yönetimi de, bu karara itiraz ederek Yüksek Mahkeme'ye müracaat etmişti. Azerbaycan Yüksek Mahkemesi, nisan ayı sonunda verdiği kararda Bakü İktisat Mahkemesi'nin kararını desteklemiş yıkımı onaylamıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.