Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ermeni Mezalimi Müzesi Onarılıyor

Iğdır'da bulunan ve Erivan'dan görülebilen Ermeniler Tarafından Şehit Edilen Türkler Anıt ve Müzesi onarılıyor. 

30 Nisan 2010
Ermeni Mezalimi Müzesi Onarılıyor

Kış mevsiminde yıpranan ve dökülen mermerler yenileri ile değiştirilerek anıt onarılmaya başlandı.

Iğdır Valiliği Özel İdaresi tarafından yaptırılan onarım 2 ay içinde bitirilecek. Ermeni çetecilerin Iğdır ve çevresinde katlettiği 80 bin Türk'ün anısına dikilen Türkiye'nin en yüksek anıt ve müzesinde Ermeni çetecilerin yaptığı katliamların resimleri ile yazılmış kitaplar sergileniyor. Müzeyi gezenler 1915 Olayları ve Ermeni mezalimi ile ilgili detaylı bilgiye sahip olabiliyor. Ayrıca müze bahçesine yerleştirilen Nuh'un Gemisi maketi de ziyaretçilerin ilgi gösterdiği eserler arasında yer alıyor.

Sarkisyan bir katildir

Öte yandan Iğdır Asılsız Ermeni İddiaları ile Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkanı Göksel Gülbey, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin  Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan ile ilgili istediği belgelerin ikinci bölümünü gönderdi.

Iğdır PTT müdürlüğüne bir zarf içinde hazırlanan belgeleri bırakan Gülbey, “bu ikinci olarak gönderdiğimiz belgelerdir, diğer elde edeceğimiz belgeleri de daha sonra göndereceğiz.” dedi.

Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan’ın Azerbaycan’daki Hocalı katliamıyla ilgili yargılanması için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) yaptıkları başvuruya gelen cevap üzerine ilk belgeleri gönderdiklerini söyleyen Gülbey, bu belgelerin ise Azerbaycan Cumhuriyet’i tarafından derneğimize “Türkçe ve İngilizce” yazılmış olan belgeler yer almaktadır. Yine İngiliz araştırmacısı ve Yazarı Tom Dee Vall’a  Serj Sarkisayan’ ın verdiği bir röportajda kullandığı şu ifadelerinin de orijinal metnini ekledik” Hocalı’ dan önce, Azerbaycanlılar bizim şaka yaptığımızı sanıyordu. Ermenilerin sivil topluma karşı el kaldırmayacaklarını sanıyorlardı. Biz bu kanıyı kırmayı başardık ve olay işte bu.” Ayrıca Ulusal medyada Hocalı katliamı ile ilgili çıkmış olan yazılarında İngilizce metinlerinde örneklerini de gönderiyoruz. İngiltere büyükelçiliğinden İngiliz araştırmacı ve Yazar Tom Dee Vall’a ulaşabilmek için açık adresinin veya irtibat numaralarının tarafımıza ulaştırılmasını istememize rağmen halen bu konuda bir haber alınmamıştır. Bu işin peşini bırakmayacağız sonuna kadar gideceğiz. Çünkü, Sarkisyan bir katildir. Hocalı katliamının hesabını vermelidir” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.