Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Halkalı'da Alevilik Paneli (Foto)

Halkalı Yunus Emre Cem ve Kültür Evi'nde düzenlenen Alevilik konulu panele Ehlibeyt dostları büyük ilgi gösterdi. 

26 Nisan 2010
Halkalı'da Alevilik Paneli (Foto)

25 Nisan Pazar günü 14.00'da Halkalı Yunus Emre Cem ve Kültür Evi'nin salonunda gerçekleşen panele CEM Vakfı Alevi-İslam Din Hizmetleri Başkanı Ali Yüce Dede, CEM Vakfı Genel Müdürü Hıdır Akbayır, İlh. Sosyolog Mustafa Cemil Kılıç, Alevi dedeleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile çok sayıda Ehlibeyt dostu katıldı. Yunus Emre Cem ve Kültür Evi gençleri de panel arasında seslendirdikleri nefesleriyle manevi atmosfere katkıda bulundu.

CEM Vakfı Genel Müdürü Hıdır Akbayır'ın oturum başkanlığını yaptığı panelde konuşan CEM Vakfı Alevi-İslam Din Hizmetleri Başkanı Ali Yüce Dede, katılımcılardan Aleviliği iyice tetkik etmelerini istediği konuşmasında şunları söyledi:

"Peygamberimiz Muhammed Mustafa (sav) İmam Ali'ye şöyle demiştir: 'Ya Ali seni benden, beni senden, Allah'ı ikimizden iyi tanıyan olmadı.' Peygamberimiz Muhammed Mustafa (sav) ölüm döşeğindeyken, bize Kuran yeter, deyip vasiyetini engellediler. Ehlibeyt'i Kuran'dan ayırıp, canlı Kuran, İmam Ali'yi terk ederek, İslam'ı yozlaşmış anlayışlara terk etmiş oldular. Din adı altında kendi fikirlerini topluma empoze ettiler. İmamlar, erenler ise, Muhammedi, Alevi hakikati saf bir şekilde insanlara sunarak yaşattılar. Yolumuzun kıymetini bilelim. Alevilik, insanı balçığın, çamurun içinden alır, yüceltir. Bu yol için dağlarda yaşadık. Canımızı verdik, kanımızı verdik, malımızı verdik, Ali sevgisinden ödün vermedik. Aleviliği öğrenmek için gayret edelim. Alevilik, sonsuz bir ummandır; o ummanda olup da ummanı fark etmemek çok acıdır " dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.