Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İFA Spor Tribünü Başlıyor

Türkiye Caferileri Lideri Özgündüz, cuma hutbesinde Aşura Meydanı'na ilişkin gelişmeleri paylaştı ve tribünün önümüzdeki aylarda yapılacağını bildirdi.  

03 Nisan 2010
İFA Spor Tribünü Başlıyor

Özgündüz, 2 Nisan Cuma günü, Halkalı Zeynebiye Camii'nde binlerce kişiye seslendiği cuma hutbesinde şunları söyledi:

“Geçen hafta sizden aldığımız yetkiye binaen, belediyedeki temsilcimiz, Halil beyi de yanımıza alarak, belediye ve gençlik spor müdürlüğü tarafından hazırlanmış olan metne imza attık. Bu imza belediye ile birkaç gün önce yaptığımız protokole binaen atıldı. Protokol gereği bize iki halısaha yapacaklar, büyük sahamızın tribününü yapacaklar ve Türkiyenin en büyük anfi tiyatrosunu yapacaklar. Yılın istediğimiz herhangi gününde kullanma hakkı bizim olacak. Bu kullanım hakkı yılın belirlediğimiz zamanlarında, diyelim ki; Nevruz’da iki gün, Aşura’da üç gün, Erbain’de bir gün, toplantılarımızda, asker gecelerimizde gibi toplamı 30 gün bize mahsus olacak. Bunun takvimini biz belirleyeceğiz, kalan 335 günde ise yine kullanım önceliği bize ait olacak. Bu tesislerin bütün giderleri de belediyeye ait olacak, sahaların geliri de bize ait olacak. Böyle bir protokolümüz var.

Bu protokole atfen biz feragat ettik. Belediye ile yaptığımız bu protokole binaen böyle bir cümle kurulmuştu. İFA Spor Başkanı Vedat Çağlar imzasını attı. O iş böylece bitmiş oldu. Tabii burdan söylüyorum, İFA Spor yönetimi, sevgili meclis üyelerimiz için, her ihtimale karşı bu protokolun gündeme gelip meclisten geçmesi, güncellenmesi lazım. Umarım ki bu noktada artık sıkıntı kalmamıştır. Ve umarım ki inşaatları yakında başlar. Eğer bu protokol geçerli ise, bu imzadan biz mağdur olmayız. Bunu geçersiz kılacak oyuna kimsenin girmeyceğine umuyorum ve diliyorum. Belediyemizin, sevgili Aziz Yeniay’ın böyle bir oyun içinde olmadığına inanıyorum, biliyorum. Ondan kuşkum yok. Bürokrasi içinde öyle bir şeyler düşünen olsa bile hükümetimizin buna müsaade etmeyeceğini düşünüyorum. Dilerim ki bizi razı edecek hızda yapılır. Ve camiamız kendisine uygun tesislerde hem törenlerini, hem sporlarını yapar. Burdan ilgililerine  de duyurulur, en az altı yedi dalda gençlerimiz faaliyet başlatılır. Hentbol, futbol karate, atletizm, voleybol, basketbol, kapalı spor salonumuzda bütün faaliyetler başlatılır.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.