Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Azerbaycan'da Nevruz

Başkent Bakü'deki Kız Kalesi yakınında düzenlenen Nevruz kutlamalarına başta Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Mihriban Aliyev olmak üzere hükümet ve devlet yetkilileri de katıldı.  

23 Mart 2010
Azerbaycan'da Nevruz

İlk önce Nevruz meşalesini yakan Aliyev, 15 Ocak 2010 tarihinde dünyaya gelen Ahmedov isimli çocuğun ailesine Azerbaycan Cumhuriyeti'nin 9 milyonuncu vatandaşı olması nedeniyle kimlik kartı ile banka hesabına yatırılmış 20 bin Manat (25 bin dolar) değerinde hesap kartı verdi. Açıklamalarda bulunan Aliyev, "Karabağ sorununun çözümü yönünde zor aşamayı geride bıraktık" dedi.

Cumhurbaşkanı Aliyev, "Bugün sorunun çözümü yönünde, zor aşamayı geride bıraktık. Dağlık Karabağ sorununun çözümü yönündeki görüşmelerimiz, öne sürülen teklifler ve küçük ayrıntılar dışında, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü çerçevesinde, işgal edilen tüm şehirlerin Azerbaycan'a iadesini temin ediyor" dedi.

Aliyev, karşı tarafın teklif edilmiş çözüm planını onaylaması ile sorunun çözümünü kısa sürede görebileceklerini söyledi. Aliyev, "Sorunun çözümü yönünde biz bir adım bile geri adım atmadık. Yıllar önce ne dedik ise bugün de o taleplerimiz geçerlidir. Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü hiç bir zaman müzakere konusu olmadı, olmayacaktır da" dedi.

Aliyev, daha sonra beraberinde eşi Mihriban Aliyev, Azerbaycan Başbakanı Artur Rasizade, Meclis Başkanı Oktay Esedov ve diğer yetkililer olmak üzere deniz kıyısındaki Milli Park'ta yapılan Nevruz kutlamalarını izledi. Aliyev, Nevruz bayramının sembollerinden olan Keçel ve Kosa ile yumurta tokuşturduktan sonra ikram edilen kebaptan yedi. Pehlivanların gösterilerini izleyen Aliyev, kol güreşi yapan pehlivanların yarışını izledi ve kendisi de bilek güreşi yaptı. Sporcuların hocası İlham Aliyev'e yenilerek halktan alkış aldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.