Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Fas'ta Minare Yıkıldı: 36 Ölü

Fas'ın Meknes kentindeki 4 yüz yıllık tarihi caminin minaresinin, cuma namazı sırasında yıkılması sonucu ölenlerin sayısı 36'ya çıktı. Tarihi camide namaz kılmak 300 kişinin geldiği belirtildi.  

20 Şubat 2010
Fas'ta Minare Yıkıldı: 36 Ölü

Fas'ın Meknes kentinde 400 yıllık caminin minaresinin yıkılması sonucu ölenlerin sayısı 36'ya çıktı.

Resmi haber ajansı MAP, yaralı sayısının da 71 olduğunu bildirdi. Bir milletvekili ise ölü sayısını 38 olarak verdi.

Sivil savunma yetkilileri, caminin bulunduğu eski kentteki (medine) sokakların çok dar olması yüzünden kurtarma çalışmalarının yavaş yürüdüğünü söyledi.

Yetkililer, dar sokaklara büyük iş araçları giremediği için arama-kurtarmada sadece insan gücünden yararlanabildiklerini belirttiler.

İçinde 300 kişilik cemaatin bulunduğu caminin minaresi, imam vaaza başlarken çökmüştü.

Daha önce yapılan açıklamada, 4 asırlık caminin minaresinin imam vaaz vermek üzereyken yıkıldığı, 11 kişinin öldüğü, yaklaşık 50 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

Başkent Rabat'ın yaklaşık 140 kilometre güneybatısına düşen Meknes'teki camide, minare yıkıldığı sırada cuma namazı için gelen yaklaşık 300 kişinin bulunduğu belirtilmişti.

Minarenin yıkılma nedeni henüz bilinmiyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.