Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kara Tarih Karabağ!

Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki bir otelde, Ukrayna ile Azerbaycan devlet televizyonlarının çalışanlarınca ortak çekilen "Kara Tarih Karabağ" belgeselin tanıtımı yapıldı.  

13 Şubat 2010
Kara Tarih Karabağ!

Karabağ'ın Ermenilerce işgalini ve yapılan katliamları anlatan belgesel televizyonda ilk gösteriminde reytinglerde en çok izlenen program oldu.

Törenin sunuculuğunu yapan belgeselin yapımcısı Georgiy, yaptığı konuşmasında, Karabağ gerçeklerini tarihi belgelerle eşliğinde hazırlayıp, Ukrayna kamuoyuna sunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Geçtiğimiz 3-4 yıl içerisinde Azerbaycan ve Ukrayna'nın devlet televizyonlarının birlikte hayata geçirdiği önemli programların olduğuna hatırlatan Azerbaycan Büyükelçisi Talat Aliyev, bu seferki yapıtın sadece Karabağ meselesine has olmasını tarihi bir olay olarak değerlendirdi.

"Bizim yaptığımız bu etkinlikler sözde Ermeni soykırımı iddialarıyla yakından bağlantılıdır. Biz bu Hocalı katliamı Karabağ konularını Ukrayna halkına anlatmakla aslında kimin soykırım yaptığını gösteriyoruz. Bunlar Ermenilerin ne kadar yalancı olduğu ve hiçbir gerçekliğe dayanmayan iddialarda bulunduğu ortaya çıkarıyor. Dünya görsün soykırım yapan kim? Soykırım yapan Türkler değil bizzat Ermenilerin kendileridir. Bizim bu etkinlikte gösterdiklerimiz de bunların ispatıdır."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.