Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Iğdır'da Vekil Başkan Seçildi

25 Meclis üyesinin katıldığı seçimlerde BDP?li Hüseyin Malk ve AKP?li Güven Atam yarışmış ve seçimleri belediye meclis üyesi Hüseyin Malk kazanmıştır. 

02 Şubat 2010
Iğdır'da Vekil Başkan Seçildi

Iğdır Belediye Başkanı M.N. Güneş’in KCK terör örgütü operasyonları çerçevesinde 21 Ocak’ta gözaltına alınması ve ardından da çıkarıldığı mahkemece “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla tutuklanıp Erzurum E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilmesi üzerine başkan vekilliği için seçim yapıldı. Meclis başkan vekilliği için seçim Güneş’in 10 günden fazla tutuklu kalması üzerine talimat gereği yapılmıştır.

Belediye Meclis Salonunda yapılan oylamada ilk iki turda bir netice alınamamıştır. 2 Adayın yarıştığı seçimde Hüseyin Malk 3. turda yapılan oylamada 14 oy alarak Belediye Başkan vekili seçilmiştir. AKP Meclis üyesi olan Güven Atam yapılan ilk tur oylama 7 oy İkinci tur oylamada 5 oy Üçüncü tur oylamada ise 5 oy aldı. MHP Meclis üyesi Ramazan Toymuş oylamaya katılmamıştır.

Iğdır Belediye Meclis üyesi Partilere göre dağılımı şöyledir: MHP: 6, AKP: 6, BDP: 13

Malk, Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş'in durumu belli olana kadar başkanlık görevine vekâlet edecek. Başkan Güneş'in cezası kesinleşmesi durumunda belediye meclisinde tekrar yapılacak seçimle yeni belediye başkanı belirlenecektir.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.