Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Iğdır'da Gündem İran Kapısı

Iğdır'da geçtiğimiz hafta başında yapılan Türkiye-İran Sınır İlleri Ekonomik İşbirliği Toplantısı ve sınır kapılarının açılmasını öngören mutabakat protokolünün hakkında Iğdır valisi İşadamlarını bilgilendirdi. 

18 Ocak 2010
Iğdır'da Gündem İran Kapısı

 Iğdır Polisevi'nde Iğdırlı işadamlarına bir yemek veren Vali S. Saffet Karahisarlı, işadamlarına  sınır kapılarının açılması ve serbest sanayi ve organize bölgesinin kurulması çalışmalarında kendilerine büyük sorumluluk düştüğünü bu konuda herkesin çalışma yapması gerektiğini söyledi.
   
İran heyeti ile yapılan görüşmelerden umutlu olduğunu belirten Karahisarlı, İran ile aramızda Maku bölgesinden bir sınır kapısının açılacağını, hedeflerinin serbest sanayi ve organize bölgesinin Iğdır’a kurulması olduğunu fakat son sözü İran ve Türk hükümet yetkilerinin söyleyeceğini vurguladı.

Protokol anlaşması hakkında bilgi veren Karahisarlı şunları söyledi: ”Türk tarafı olarak, İran tarafındaki akaryakıt fiyat farkı uygulamasına son verilmesini talep ettik. İran tarafı, Tahran'da yakın zamanda düzenlenecek özel bir toplantıda konunun ele alınacağını söylediler. Türkiye-lğdır ile İran-Maku arasında Dilucu bölgesinde yeni bir kara hudut kapısı açılmasını önerdik. İran tarafı, bu öneriyi üst makamlara ileteceğini belirtti. Diğer konular ise Iğdır’ı ilgilendirmiyor. Yanlız Bezargan Gürbulak Sınır Kapısı'ndaki araç trafiğinin azaltılması için İran yetkilileri gerekli çalışmayı yapacak. Her iki ülke  2010 yılı içerisinde Nisan ve Mayıs aylarında kendi ülkelerini tanıtım günleri ve sanayi fuarları düzenleyecektir. Bu amaçla 22 Şubat 2010 tarihinde Urumiye'de yapılacak   toplantılarda ilgili birimlerin yetkililerinin katılımı ile bir toplantı gerçekleştirilecektir.”

İşadamları da, kendilerine düşen görev neyse yapmaya hazır olduklarını, her ay Iğdır’ın ekonomisine nasıl katkı sağlarız konulu toplantıların yapılmasına karar verdiler. Yemeğe Vali Karahisarlı, Jandarma Alay Komutan vekili Yarbay Selçuk Boz, Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Ticaret ve sanayi Odası Başkanı Kamil Aslan, Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek, İl özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş ve işadamları katıldı.

yesiligdir.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.