Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Dersi

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Aşura Basın Ödülleri Töreni'ndeki konuşmasında Evrensel Aşura Matem Merasimi'nin her karesinden ayrı bir ders çıkarılması gerektiğini vurguladı. 

16 Ocak 2010
Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Dersi

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'ın 15 Ocak Cuma günü Sefaköy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Aşura Basın Ödülleri Töreni'ndeki konuşmasının tam metni:

"Bir kez daha Hz. Hüseyin dostlarıyla birlikte olmak benim için de mutlulukların en büyüğü, bu duyguları sizlerle birlikte paylaşıyor hepinize hoş geldiniz diyorum. Özellikle, gerek hazırlanış itibariyle gerek organizasyon itibariyle gerekse de organizasyon sonuçları itibariyle her bir karesinden ayrı bir ders çıkartılması gereken bir organizasyonu geride bıraktık. Zira konusu itibariyle bir dramı bir acıyı yüreklerdeki yangınları dinmeyen sızısı dinmeyen bir acıyı orada bir kez daha yaşadık. Özellikle Hz.Hüseyin dostlarının tek bir yürek tek bir bilek ve tek bir set olarak haykırdıkları ve o haykırışın kin ve nefretle değil sevgiyle buluştuğunun şahitliğini yaptık. Özellikle burada on binlerce başta Küçükçekmeceli olmak üzere İstanbul’un değişik yörelerinden gelen kardeşlerimiz oldu. Burada bir organizasyon, bir toplantı, bir miting nasıl yapılırmış bunu en güzel şekilde gösterdiniz. Gerçekten bundan dolayı sizlere teşekkür ediyorum.

Aslında emniyetimiz çok sıkı tedbirler almıştı, ama inanıyorum ki hiç ihtiyaç kalmadı. Çünkü karşıdakinin hakkına tecavüz etmediğiniz sürece emniyetiniz bozulmaz, asayişiniz bozulmaz. Buradaki Hz.Hüseyin dostlarının her biri bir emindi. Kendi haklarını koruduğu gibi başkalarının haklarını da korudu. Orada bir şey daha gösterdiniz; tüm Türkiye’ye tüm İslam alemine ibret olacak şekilde birlik, beraberlik ve kardeşlik nasıl yaşanır, bunu da en iyi şekilde gösterdiniz. Bu organizasyonun sonunda on binlerce insanımızın orada matem alanını terk ederken ki göstermiş olduğu vakarlı duruşsa her türlü teşekküre değerdi.

Gerçi hangi karesine bakarsanız bakın ders alınacak ibret alınacak boyutları vardır. Ben de Küçükçekmece Belediye Başkanı olarak, böyle bir organizasyona ev sahipliği yapan ilçenin belediye başkanı olarak Hz.Hüseyin’i ananların belediye başkanı olarak mutluluğumu bir kez daha ifade etmek istiyorum bu organizasyonu yaptırma noktasında.  Az önce gerçekten haberleri izlediğimde gerçekten tüylerim diken diken oldu ancak her bir karesinde yine farklı mesajlarla birlikte televizyonlarımızdan medyamızdan basın yayın organlarından nüksedişi de gerçekten takdire değerdi. Ben bu hediyeleri veren emeği geçen sizlere teşekkürlerimi arz ediyorum. "

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.