Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Erdoğan: "Aşura, Milletimizin Ortak Acısıdır."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 10 Muharrem dolayısıyla Başbakanlık resmi sitesinden yayınladığı mesajda Kerbela'da dramın birimizin, bazımızın değil, millet olarak hepimizin ortak hüznü ve kederi olduğunu söyledi. 

26 Aralık 2009
Erdoğan:

Başbakan Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilke imza atarak Aşura Günü bir mesaj yayınladı. Ehlibeyt aşkının toplumsal birlik ve beraberliğimizin teminatı olduğunun vurgulandığı mesajda şu ifadelere yer verildi:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 10 Muharrem Vesilesiyle bir mesaj yayınlamıştır.

Başbakanlık Erdoğan'ın mesajı şöyledir:

     “İnanç ve kültür dünyamızda 10 Muharrem, hak ve adalet duygusunu korumayı başarmış her vicdan için gerçek bir saygı ve ihtiramı gerektiren kalıcı bir referans olmuştur. 

    Hazreti Peygamber’in sevgili torunu Hz. Hüseyin ve beraberindeki masum canların Kerbela’da yaşadığı dram elbette birimizin, bazımızın değil Millet olarak hepimizin ortak acısı, ortak hüznü ve ortak kederidir. 

     Tiranlık, zorbalık ve ihanete karşı soyluluğun, adaletin ve fedakârlığın yükselen sancağı olan Kerbela’da yaşananlardan bugüne uzanan mesaj, emanete riayet, vefa, iz’an ve adalet duygusundan asla ayrılmamamız gerektiğidir. 

     Milletimizin Ehl-i Beyt aşkı ve Evlad-ı Kerbela’nın acılarla yoğrulmuş  bilgeliği, toplumsal birlik ve beraberliğimizin, dirlik ve düzenimizin tarihi bir teminatıdır. 

     Her daim ‘acıyı bal eyleyenlerin’ matemini tüm toplum adına yüksek bir sadakatle paylaşıyor,   Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitlerinin aziz hatırasının rahmete vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.