Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye'de 5 Muharrem

Muharrem ayının beşinci gününde, Zeynebiye Camii İmamı Ş. Yusuf Tazegün'ün hutbesini dinleyen Zeynebiyeliler, mersiyede gözyaşlarına boğulup destede sinelerini dövdü. 

22 Aralık 2009
Zeynebiye'de 5 Muharrem

21 Aralık Pazartesi günü akşam namazının ardından başlayan programda konuşan Zeynebiye Camii İmamı Ş. Yusuf Tazegün hutbesinde Hz.İmam Huseyn'in düşmanlarına bile ne kadar merhametli ve şefkatli olduğuna değinerek, O'nun güçlü ve hikmetli hitabetinin Yezit tarafından bulunan Hür (as) gibi bazı şahısları etkileyerek, onların kendi yanında yer almasını sağladığını belirtti.

Kerbela Faciası'nın ardından Peygamber Hanedanı'nın esir edilmesiyle yaşadıkları sıkıntıları da anlatan Tazegün, Hz. Zeyneb'in çektiği acıları dile getirdi.

5 Muharrem Hutbesini dinlemek için tıklayınız.

Tazegün'ün konuşmasının ardından Azerbaycanlı mersiyehan Seyyit Talih okuduğu mersiyeyle Ehlibeyt dostlarını gözyaşlarına boğdu. Mersiyenin ardından Abbas Destesi'nin okuduğu sinezenler Zeynebiyeliler de eşlik etti.

Mersiye ve sinezenin görüntülerini izlemek için tıklayınız.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.