Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Yemen'de Katliam

Suudi Arabistan ordusu, Saada şehrindeki bir pazarı vurdu. Saldırıda en az 70 kişinin öldüğü 100 kişinin de yaralandığı bildirildi. 

14 Aralık 2009
Yemen'de Katliam

Husi Hareketi'nden yapılan açıklamada Suudi Arabistan savaş uçaklarından fırlatılan bir füze, Razah'taki bir pazara isabet etti. Füzenin isabet ettiği anda pazarda bulunan sivillerden 70 tanesi yaşamını yitirirken 100 kişi de yaralandı.

Hareket, Suudi Arabistan savaş uçaklarının, günün ilk saatlerinden itibaren, Razah şehrine 50'den fazla füze bıraktığını bildirdi.

Husiler tarafından yapılan açıklamada "Böyle bir katliamı sadece Siyonist mücrimler işleyebilir" denildi.

Kaynaklara göre Suudi Arabistan savaş uçaklarının saldırıyı gerçekleştirdiği bölge, çatışma alanına oldukça uzak.

Husi Hareketi, söz konusu katliamla ilgili ayrıntılı bilgileri ilerleyen günlerde duyuracağını açıkladı.

"Suudi Arabistan'ın Katliam İşlediği" Haberleri Yalan mı?

Husi Hareketi, yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'ın katliam işlemediği, sivil noktaları hedef almadığı yönündeki eleştirilere yanıt olarak "Bizim gerçeklerin açığa çıkmasından bir endişemiz yok. Daha önceden de söyledik. İnsan Hakları Örgütleri, Saada şehrine gelsinler. Ve soruşturmaya başlasınlar" dedi.

Uluslararası Af Örgütü'nün 2 Aralık 2009 tarihli açıklamasına dikkat çeken Husi Hareketi, yayınladıkları video görüntülerdeki katliamın Suudi Arabistan tarafından işlendiğini belirtti.

Af Örgütü, Suudi Arabistan'ı Soruşturma Açmaya Çağırıyor

Uluslararası Af Örgütü'nün açıklamasında "Amnesty Suudi Arabistan yöneticilerini, Yemen’in Saa’da bölgesinde bir hava saldırısı sırasında 7 sivilin öldürülmesi olayıyla ilgili olarak soruşturma açma konusunda uyardı.

Suudi Arabistan Pazartesi günü hava kuvvetleri Mişab’ın yakınlarında bir ailenin oturduğu evin üzerine üç bomba bıraktığı belirtiliyor. Silahlı savaşçıların o sırada evde ya da saldırı sırasında evin yakınlarında olup olmadığı belli değil.

Emir ailesinden Üç çocuk ve dört kadın patlamalarda öldü, en az 9’u da yaralandı" ifadelerine yer verilmişti.

"Ateşkes ve Diyalog Çabaları" Kabul Görmedi

Gerek Yemen ordusunun ve gerekse Suudi Arabistan'ın Saada bölgesine yönelik düzenlediği saldırılar karşısında İslam ve Arap dünyasının büyük bir kısmı sessizliğini korumaya devam ediyor.

al Quds al Arabi gazetesinin baş yazarı Abdulbari Atvan'ın deyimiyle Yemen'de devam eden savaşın en ilginç özelliği, hiçkimsenin arabulucu olmaya yanaşmaması, akan kanın durdurulması için girişimde bulunmaması.

2007 ve 2008 yıllarında, Yemen hükümeti ile Husiler arasında arabuluculuk yapan Katar hükümeti de devam eden savaşa sessiz.

İran ve İhvan-ı Müslimin Hareketi, akan kanın durdurulması için arabulucu olmaya hazır olduğunu ilan etti.

Fakat ne İran'ın ne de İhvan-ı Müslimin'in bu girişimleri, savaş kararı alanları, kararlarından adım attıramadı.

Husi Hareketi, bir çok kez sorunun diyalogla çözülmesine hazır olduğunu ilan etmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.