Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Irak'taki Terörü Dış Güçler Besliyor

Irak Başbakanı Nuri el Maliki, 127 kişinin öldüğü son bombalı saldırıların yabancıların desteği ile yapıldığını vurguladı ve suçluları caydırmak için daha fazla idam cezası verilmesini istedi.  

11 Aralık 2009
Irak'taki Terörü Dış Güçler Besliyor

Maliki önceki gün televizyondan yayımlanan konuşmasında, belirli bir ülkenin ismini vermeden "Iraklılar dışarıdan desteklenen en vahşi terörist kampanya ile karşı karşıyalar" dedi.

Maliki Ağustos ayında, Suriye'yi bazı bombalı saldırıların arkasındaki teröristlere sığınma sağlamakla suçlamıştı.

Irak Başbakanı ayrıca daha çok kişinin idam edilmesinin suç işlenmesine karşı caydırıcı olacağını belirterek, "Yargı Konseyi'ni suçlulara idam cezası vermeye çağırıyorum ve Başkanlık Konseyi'ni de caydırıcı olarak bu cezaları onaylamaya çağırıyorum" dedi.

Maliki "Bu suçlar bizim güvenlik stratejilerini gözden geçirmemizi gerektirecektir. Bu da gelişen tehditlerle mücadele edebilmek için yetkililerin görev yerlerinde değişikliklere yol açacaktır" demişti.

Dün de Irak Başbakanlık Bürosu tarafından yapılan açıklamaya göre Başbakan Nuri el-Maliki, Başkomutan sıfatıyla Bağdat’taki 127 kişinin hayatını kaybettiği son terörist saldırıların ardından Bağdat Güvenlik Servisi Komutanı General Abud Kabner’i görevinden aldı.

Bağdat Güvenlik Servisi Komutanlığı görevinden alınan Abud Kanber’in, Genelkurmay Başkanı Yardımcılığına getirildiğinin belirtildiği açıklamada, Genelkurmay Başkanı Yardımcısı General Ahmed Haşim Avde Sultan’ın da Bağdat Güvenlik Servisi Komutanlığına atandığı bildirildi.

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, son terörist saldırılarla ilgili yaptığı açıklamada saldırıların yabancı desteği ile yapıldığını belirtmiş ve saldırılardan Saddam rejimi kalıntılarıyla tekfirci grupları sorumlu tutmuştu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.