Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ermenilerin Sonu Saddam Gibi Olur

İran'ın Azerbaycan'daki büyükelçisi Muhammed Bagir Behrami, İran'ın, Ermenistan'ın işgalci siyasetini kınadığını belirterek bu sorunu, bölge ülkelerinin çözmesi gerektiğini söyledi. 

08 Aralık 2009
Ermenilerin Sonu Saddam Gibi Olur

Azadinform Haber Ajansı'nın Zeynebiye.com'a verdiği bilgiye göre, İran'ın Bakü büyükelçisi Muhammed Bagir Behrami, önceki gün bir basın toplantısı düzenledi. Behrami açıklamasında şunları söyledi:  “Bölgenin bölünmesine sebep olan her mesele bölge ülkelerine zarar verir. Dağlık Karabağ meselesi de bölgeyi parçalayan bir meseledir. İran'ın bu konudaki görüşü açıktır. Biz, meselenin Azerbaycan'ın hayrına, barış yoluyla çözülmesinden yanayız. İran Ermenilerin işgal politikasını kınamaktadır. Hiçbir işgalci millet, işgal ettiği topraklarda kalamaz. Saddam Hüseyin'in sonunu herkes gördü. Ermeni askerlerinin Azerbaycan'dan çıkması Ermenilerin hayrınadır. Ermeniler işgal ettikleri Azerbaycan topraklarından çıktıklarında bölge huzur ve güven ortamına kavuşacaktır. Bu sorunu bölge ülkeleri çözmelidir."

İran'ın Azerbaycan'a vizeyi kaldırmasına da değinen Behrami, son dokuz ayda 35.000 kişinin Azerbaycan'dan İran'a geçiş yaptığını belirtti. Yakın zamanda izin süresinin üç aya çıkarılacağını da söyleyen Behrami, bu konudaki çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Azerbaycan'ın Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov'un yakın zamanda İran'a ziyarette bulunacağını da bildiren Behrami, ziyarette iki ülke arasında birtakım meselelerin görüşüleceğini, Hazar statüsü konusunun ilgili beş ülke tarafından halledilmesi gerektiğini vurguladı.




 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.