Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ermeniler Oyalıyor

Azerbaycan Milli Meclis Başkan Yardımcısı Ziyafet Askerov, görüşmelerde yaşanan sorunun Ermenilerin görüşülüp anlaşılan konuları tekrar gündeme getirmesinden kaynaklandığını belirtti. 

02 Aralık 2009
Ermeniler Oyalıyor

Azerbaycan Milli Meclis Başkan Yardımcısı Ziyafet Askerov, geçtiğimiz günlerde Atina'da gerçekleşen görüşmeyle ilgili şunları söyledi: "Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) üyesi üç ülkenin dışişleri bakanları ile Ermenistan ve Azerbaycan dışişleri bakanları arasında Dağlık Karabağ sorununun çözümü için gerçekleştirilen görüşme ilerleme imkanı yaratabilir. Ancak görüşmelerde Erivan'ın çözümsüzlük üzerine kurulu tutumu olmasa, daha kısa süre netice almak mümkün olur.

Genel manada bu tarz görüşmelere yoğunlaşılmalıdır. Her görüşmenin gelecek görüşmeye altyapı olması gerektiğini düşünüyorum. Bizim bu konudaki görüşümüz, Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev tarafından açıklanmıştır. Biz, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü çerçevesinde yürütülen görüşmelere hazırız.

Dağlık Karabağ'ın statüsünün belirlenmesinin sonranın işi olduğunu söyleyen Askerov: "Bu yıl cumhurbaşkanımız, Ermenistan cumhurbaşkanıyla 6-7 kez görüştü. Ve o görüşmelerde bazı ilerlemeler oldu. Ancak bu noktada yaşanılan asıl sorun, Ermenilerin görüşülüp anlaşılan konulara tekrar dönmesidir." dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.