Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Dört Saatlik Görüşmede Ne Oldu?

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan Münih'te biraraya geldi. Görüşmenin ardından tek açıklama AGİT'in Fransız eşbaşkanı Bernard Fassier'den geldi. 

23 Kasım 2009
Dört Saatlik Görüşmede Ne Oldu?

Görüşme dün Münih'teki Fransız Başkonsolosluğu'nda gerçekleşti. Görüşmede, Azerbaycan Dışişler Bakanı Elmar Memmedyarov, Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatının (AGİT) Minsk Grubu eşbaşkanları Fransız Bernard Fassier, Rus Yuri Merzlyakov, Amerikalı Robert Bradtke ve AGİT Başkanı'nın temsilcisi Anjey Kaspşik de hazır bulundu.

Yaklaşık dört saat süren görüşmeden sonra Aliyev ve Sarkisyan, başkonsolusluk rezidansından ayrı ayrı çıkarak ülkelerine dönmek için hava alanına gitti.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) Fransız eşbaşkanı Bernard Fassier, iki cumhurbaşkanının Dağlık Karabağ konusundaki görüşmelerde "önemli ilerlemeler" sağlandığını bildirdi.

Fassier ise toplantıdan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bazı önemli ilerlemeler sağlandı. Aynı zamanda, bazı zorluklar da tespit ettik" dedi.

Fassier, kendisi ile birlikte AGİT Rusya ve ABD eşbaşkanlarının, iki cumhurbaşkanı arasında yapılacak bir sonraki toplantıyı hazırlayacaklarını söyledi. Ancak Azeri basınına göre görüşmeler bundan sonra dışişleri bakanları düzeyinde devam edecek.

Fassier, Aliyev ve Sarkisyan arasında bir sonraki toplantının ne zaman yapılacağı konusunda açıklama yapmadı. İki cumhurbaşkanı ise toplantıdan sonra açıklamada bulunmadı.

Aliyev, dünkü görüşme öncesi yaptığı açıklamada,  "Görüşmeden somut bir sonuç çıkmazsa, çözüm için umutlar tükenecek" diye konuşmuştu.

Azeri lider konuşmasında, ülkesinin askeri güç kullanma hakkını da saklı tuttuğunun altını çizmişti.

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki Karabağ sorununun çözümü, Ankara için de kritik önemde. Türkiye, Ermenistan ile ilişkilerin normalleşmesi sürecinde Bakü ve Erivan arasındaki bu sorunun çözümünde de somut bir ilerleme sağlanmasını bekliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.