Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Lübnan Ordusundan İsrail Savaş Uçağına Şok Saldırı

İsrail'in Lübnan hava sahasını ihlal eden İsrail uçaklarına uzun bir aradan sonra Lübnan ordusundan uçaksavarlarla yanıt geldi. 

22 Kasım 2009
Lübnan Ordusundan İsrail Savaş Uçağına Şok Saldırı

Lübnan ordusu, uzun bir süreden sonra ilk defa Lübnan hava sahasını ihlal eden uçuşlarına karşılık verdi.

Lübnan ordusundan yapılan açıklamaya göre Lübnan Genelkurmay Başkanı Jean Kahveci, Cumartesi günü güney Lübnan'daki tüm birliklere gönderdiği emirde, Lübnan hava sahasını ihlal eden her türlü İsrail uçağına karşılık verilmesini istedi.

Bunun üzerine, Bint Cubeyl semalarında İsrail ordusuna ait insansız savaş uçağını fark eden Lübnan birlikleri, uçak savarlarla karşılık verdi.

Lübnan ordusu, orta seviyede uçan insansız uçağın hızlıca yükselerek bölgeyi terk ettiğini bildirdi.

Lübnan ordusu daha öncede de sınır bölgesindeki Hula ve Meis el Cebel arasında uçuş yapan bir İsrail casus uçağına, uçak savarlarla saldırmıştı.

Uzmanlara göre Lübnan ordusunun İsrail uçaklarına karşılık vermesi, İsrail'in Lübnan hava sahasına düzenlediği ihlalleri büyük ölçüde etkileyecek.

Bilindiği üzere İsrail kaynakları, Hizbullah da uçak savarlar elde ettiğini, bundan sonra meydana geledecek olan her türlü savaşta, dengelerin çok farklı olacağını açıklamıştı.

İsrail'in bu ihlalleri, 1701 sayılı Güvenlik Meclisi kararlarının açık ihlaliyken, Birleşmiş Milletler bu ihlallere göz yummaktadır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.