Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Erdoğan, El-Hekim ile Görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam saatlerinde Irak Yüksek İslam Konseyi lideri Seyyid Ammar El-Hekim'i kabul etti. 

20 Kasım 2009
Erdoğan, El-Hekim ile Görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Irak İslam Konseyi lideri Seyid Ammar El-Hekim, Başbakanlık Yeni Bina'da görüştü. Bir saat süren görüşmenin başında basın mensuplarının görüntü almasına izin verildi.

El Hekim, görüşme öncesi, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'nın toplantısında Kerkük'ün durumunu "Kerkük küçük bir Irak'tır. Kerkük'ü gül demetine benzetiyorum. Bütün gül kokuları orada vardır, olmalıdır. Oradaki gruplar arasında uzlaşı sağlanması için çaba harcayacağız" dedi.

Irak Yüksek İslam Konseyi lideri Seyyid Ammar El-Hekim'i, Ankara'daki görüşmelerinin ardından İstanbul'a dönüşünde Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz karşıladı. Akşam yemeğinde El Hekim ile biraraya gelen Özgündüz, gece misafirimizi Irak'a uğurladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.