Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Alevi-İslam Din Hizmetleri'ne Yeni Başkan

Sağlık sorunları nedeniyle Alevi-İslam Din Hizmetleri Başkanlığı'ndan ayrılan Ali Rıza Uğurlu Dede mesaj yayınlayarak veda etti. Kurumun başına genç inanç önderlerinden Ali Yüce Dede seçildi. 

13 Kasım 2009
Alevi-İslam Din Hizmetleri'ne Yeni Başkan

Uzun yıllar Alevi-İslam Din Hizmetleri başkanlığını yürüten Ali Rıza Uğurlu Dede görevini Ali Yüce Dede'ye devretti. Uğurlu Dede'nin mesajı şöyle:

Sevgili Dostlar,

1 Mayıs 1999 tarihinden beri Cem Vakfı’nda hizmet etmekteyim. 27 Aralık 2003’e kadar genel merkezin Dedesi olarak, bu tarihten sonrada Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı olarak çalışmaktayım. Görevli olduğum sürece halkımızı ve kurumumuzu mahcup edecek hata yapmamaya çalıştım. Canımdan bile önemli saydığım ve bizi biz yapan inancımızı, her koşulda üstün tutmak ve halkımıza örnek bir inanç önderi olmaya çaba sarf ettim. Bu süreç içerisinde, yönetim kurulu üyelerimizden hep destek gördüm. Başkanlığım süresince, sizler de maddi ve manevi desteklerinizi hiç esirgemediniz. Yüzyıllardır ihmal edilmiş Alevi toplumunun var olan sorunlarını çözmede hiçbir fedakârlıktan kaçınmadınız. Bundan dolayı sizlere teşekkürü bir borç bilirim.
Cem Vakfı’nda olmak ve hizmet etmek benim için yüce ve onurlu bir duyguydu. Bu duygunun onurunu ömür boyu yaşayacağım. Bu göreve inanç önderleri olan dede ve babaların beni layık görmesi nedeniyle kendilerine minnet duygularımı ifade etmek istiyorum. Çalışmalarımızı da halkımın yüce takdirlerine sunuyorum.

Son iki yıldır sağlık koşullarım iyice bozuldu ve son yaşadığım sağlık problemim sebebiyle çalışmalarımı aksatmış bulunmaktayım. Ayrıca sağlık durumumda artık çalışmaya müsait değildir. Kurumumuzun başkansız kalması veya yeteri kadar hizmet yapılamaması uygun olmayacaktır. Bu onurlu görevimden 10 Kasım 2009 tarihi itibariyle ayrılmış bulunuyorum. Hizmetlerim aynı kararlılıkla devam edeceğinden kaygınızın olmamasını diliyorum. Çünkü yol cümleden uludur. Maddi ve manevi desteklerinize teşekkür etmeyi vefa olarak biliyorum.
Saygı ve sevgilerimle…

Ali Rıza Uğurlu
Dede

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.