Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

QMİ: Azerbaycan'da Ezan Yasağı Yoktur

Kafkas Müslümanları İdaresi Basın Sözcüsü Rahime Dadaşova, Azerbaycan'da ezanın herhangi bir devlet kurumunca kısıtlanmasının ya da yasaklanmasının sözkonusu olmadığını açıkladı. 

02 Kasım 2009
QMİ: Azerbaycan'da Ezan Yasağı Yoktur

Pazar günü Azerbaycan'ın bazı camilerinde yaşandığı iddia edilen ezan kısıtlaması konusuyla ilgili Azerbaycan'ın Lent.az ve APA haber ajanslarına açıklama yapan Kafkas Müslümanları İdaresi Basın Sözcüsü Rahime Dadaşova, kamuoyunda yayılan haberlerin gerçekleri yansıtmadığını, ezanla ilgili hiçbir devlet kurumunun kısıtlama kararı almamış olduğunu bildirdi. Dadaşova şunları söyledi:

"Camilerimize ezan konusunda bir sınırlama getirildiği iddiaları asılsızdır. Devlet kurumlarının bu yönde alınmış bir kararı yoktur. Yalnızca birkaç camide ses seviyesinin düşürülmesinin istenmesi, genelde ezanın yasaklandığı anlamını taşımaz. Şunu rahatlıkla ifade edebilirm ki, devlet tarafından konulmuş bir yasaklama yoktur. Durum, bundan önce nasıl ise, bundan sonra da aynı şekilde devam edecektir."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.