Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

"Kutsal Topraklarda Ehlibeyt Mektebi'ne Büyük Yöneliş !"

Suudi Arabistanlı Şii alim Hüccetülislam El-Şahs, kutsal toprakların genelinde insanların Şii mezhebine büyük ilgi duymaya başladığına şahit olduklarını açıkladı. 

01 Kasım 2009

Suudi Arabistan’ın Mubarrez kentinin dini ilimler merkezinde görev yapan Hüccetülislam Seyyid Haşim El-Şahs, kutsal topraklarda yaşayan Şii müslümanların durumu ile ilgili yaptığı açıklamada Suudi Arabistan nüfusunun yüzde 20 kadarının Şii müslümanlardan oluştuğunu ve en çok Katif ve Ahsa eyaletlerini kapsayan Şarkiye bölgesinde yaşadıklarını belirtti.

Hüccetülislam El-Şahs, Şii müslümanların Suudi Arabistan parlamentosunda üç milletvekilinin bulunduğunu, fakat şimdiye kadar hiç bir Şii müslümanın bakan olamadığını, kutsal topraklarda Şii ve Ehl-i Sünnet müslümanların ilişkilerinin iyi olduğunu, fakat esas sorun Vahabi tarikatı ile yaşandığını, Vahabilerin Şii müslümanların aleyhinde mesnetsiz ve gerçek dışı raporlar yayınlayarak Şii müslümanların durumunu gergin hale getirdiğini vurguladı.

Hüccetülislam El-Şeyh, kutsal topraklarda halkın Şii mezhebine büyük ilgi duymaya başladığını ve Riyad gibi bazı kentlerde bazı insanların Şii mezhebini seçtiğini ve bu eğilimin hızla gelişmekte olduğunu ifade etti.

FHA

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.