Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Husiler: Yemen Ordusu, Sivilleri Katlediyor

Yemen ordusu ile Husiler arasındaki çatışmalar devam ediyor. 

31 Ekim 2009
Husiler: Yemen Ordusu, Sivilleri Katlediyor

Husiler'in bugün sabah yaptığı açıklamada, Yemen ordusuna ait savaş uçaklarının Perşembe günü düzenlediği hava saldırısında 30 sivilin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Husi hareketinin sözcüsü Muhammed Abdusselam tarafından bugün yapılan basın açıklamasında, Yemen ordusunun gerçekleştirdiği katliam kınandı.

Abdusselam, Saada şehrindeki Beni Nazir bölgesini hedef alan bombardımanda, aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu en az 30 Yemenli yaşamını yitirdiğin belirtti.

Abdusselam, saldırı sonrasında çok sayıda Yemenlinin yaralandığını, yaralılardan bazılarının da enkaz altında kaldığını bildirdi.

Abdusselam, Yemen ordusunun artan saldırıları karşısında sınırlı imkanlarından ötürü, şehirde insani krizin yaşandığını söyledi.

Yemen ordusu, söz konusu saldırı iddiasını yalanlamazken, Saada şehrinde çıkan çatışmalarda çok sayıda Husi'nin öldürüldüğünü ifade edildi.

Bağımsız kaynaklar, Yemen ordusuna ait savaş uçaklarının Saada eyaletine bağlı Razeh'i vurduğunu, odun toplayan bir grup kadının da saldırıda hedef alındığını kaydetti.

isra haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.