Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Aleviler Kızıl Kuşanacak

Alevi vatandaşlar, 8 Kasım?da büyük bir mitinge hazırlanıyor. 

30 Ekim 2009
Aleviler Kızıl Kuşanacak

Alevi vatandaşlar, 8 Kasım’da büyük bir mitinge hazırlanıyor. Aleviler, hükümeti uyarmak için “Kızıl kuşanarak” yeniden alanlara çıkacak. Mitinge CHP, DSP, TKP, EMEP gibi siyasi partiler de destek verecek. Mitinge katılanlar, kırmızı renkli kıyafet giyecek, kırmızı karanfil ve kırmızı şemsiye taşıyacak.

Hükümetin “Alevi Açılımını” yeterli bulmayan ve somut adım atılmamasını eleştiren Aleviler, bu yıl da 8 Kasım’da İstanbul’da miting gerçekleştirecek. Bir milyon kişinin katılımının hedeflendiği miting için, Avrupa ülkelerinden de uçak kaldırılacak. Irak’taki Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Telafer kentinden de Bektaşi önderleri mitinge katılacak.

“DÖNÜM NOKTASI OLDU”

Alevi Birlikleri Federasyonu (ABF) Başkanı Ali Balkız GAZETEPORT’a yaptığı açıklama, geçen yıl 9 Kasım’da yaptıkları mitingi hatırlatarak, “Aradan geçen bir yıla karşın en ufak bir somut gelişme olmadı. Bu kez 8 Kasım’da Kadıköy’de sadece Aleviler açısından değil, Türkiye demokrasisi açısından çok önemli bir miting daha yapacağız” dedi.

Mitingde, Alevilerin bugüne kadar çözüm getirilmeyen sorunlarının dile getirileceğini kaydeden Balkız, “Barışın ve sevginin dilini, üslubunu ısrarla sürdürmeye devam edeceğiz. Ne yazık ki ülkemizde ağlamadıkça hiçbir çocuğa da meme verilmiyor. O gün yine fabrikalardan, üniversitelerden, okullardan mahallelerden, çarşılardan evlerden milyonlarca insanımız Alevi-Sünni, Kürt-Türk fark etmeksizin Türkiye’de laikliğin ve demokrasinin peşinde olmak üzere Kadıköy’de olacaklar” diye konuştu.

Gazeteport

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.